Hoe draag je een camera?

Hoe draag je een camera?

Sommigen kiezen bewust voor een kleine camera en steken het gewoon in hun jaszak. De meeste fotografen die een spiegelreflexcamera hebben vertrouwen op de standaard meegeleverde draagriem. Weer anderen hebben een schuifbaar systeem als een Black-Rapid of iets soortgelijks. En er zijn nog 1001 andere systemen te koop.

Hoe camera in tas?

Snuittas. Aan de bovenkant van een snuittas zit een flap waardoor je je camera direct uit de tas pakt. De flap aan de bovenkant van tas is makkelijk te openen waardoor je je camera in 1 beweging uit de tas haalt. Snuittassen zijn erg compact waardoor je de camera gemakkelijk overal mee naartoe neemt.

Wat is een goede fototas?

De Case Logic TBC-409 is een van de beste cameratassen. Hij is speciaal gemaakt voor een spiegelreflexcamera met bevestigde lens. De tas biedt ook ruimte voor twee extra lenzen en overige accessoires. Zo ga je op pad met een volledige uitrusting.

Welke cameratas heb ik nodig?

Wat een camerahoesje is voor een compactcamera, is een snuittas voor een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera.

  • De camera schoudertas is een van de meest gebruikte cameratassen.
  • Een camera rugzak is de ideale fototas voor de fotograaf die veel onderweg is.
  • Hoe draag je een zware camera?

    De bekendste camera strap is de nekriem. Deze bevestig je aan beide kanten van je camera en kun je vervolgens om je nek hangen. Veel mensen dragen hem ook om hun schouder in plaats van hun nek, al is dat wel een stuk minder veilig. De nekriem is een prima optie, maar is wel erg belastend voor je nek.

    Hoe draagriem verrekijker bevestigen?

    haal de riem door het haakje op de camera, precies zoals in de handleiding staat. Zorg dat het oogje tussen de camera en de gesp zit. Dit is belangrijk. haal de riem door het oogje en – nu komt het GROTE verschil – steek de riem boven in de gesp in plaats van onder door.