Hoe bewaar je bonnetje?

Hoe bewaar je bonnetje?

De regel is dat je inkoopfacturen moet bewaren in de vorm waarin je ze hebt ontvangen. Dat betekent dat je een digitale factuur niet afgedrukt mag bewaren, maar digitaal moet bewaren. In verband met vervagen is het andersom wel toegestaan om papieren bonnetjes en inkoopfacturen digitaal te bewaren door ze te scannen.

Wat is de bewaartermijn van pakbonnen?

Voor particulieren geldt geen wettelijke bewaarplicht. Maar voor naheffingen door de Belastingdienst is het slim om uw administratie 5 jaar te bewaren. Voor bedrijven en zelfstandigen geldt wel een wettelijke bewaarplicht van 7 tot 10 jaar.

Hoe lang moet je papieren van de belasting bewaren?

Hoe lang bewaart u uw administratie? U bent verplicht uw administratie 7 jaar te bewaren. Gegevens over onroerende zaken en rechten op onroerende zaken moet u 10 jaar bewaren. Kijk hier wat u moet bewaren en hoe u uw administratie bewaart.

Is pakbon verplicht?

En zo is het vanaf nu niet meer altijd noodzakelijk om een pakbon mee te sturen bij elke bestelling, zolang het bestelnummer op de verzendzegel vermeld staat. Dat scheelt niet alleen een handeling, het bespaart ook papier!

Hoe lang moet je de zakelijke administratie bewaren?

Hoe lang moet u de administratie bewaren? U moet in ieder geval de basisgegevens van uw administratie 7 jaar bewaren. Dat is de bewaartermijn. Gegevens over onroerende zaken, zoals bedrijfspanden, moet u 10 jaar bewaren.

Hoe lang moet je officiele documenten bewaren?

Er is geen verschil met de papieren facturen. Alle facturen en kopieën van facturen moet u voor de FOD Financiën gedurende zeven jaar bewaren.

Welke administratie moet je bewaren zakelijk?

De basisgegevens uit uw administratie, zoals bijvoorbeeld de debiteuren- en crediteurenadministratie, de in- en verkoopadministratie en het grootboek, moet u altijd 7 jaar bewaren. Voor de overige gegevens kunt u afspraken maken over kortere bewaartermijnen.

Hoelang facturen bewaren als particulier?

Alle facturen en kopieën van facturen moet u voor de FOD Financiën gedurende zeven jaar bewaren.

Wat doen met oude facturen?

U kunt uw papieren werpen in de algemene oud papierbak, of u kunt naar de gemeentewerf rijden om uw oudpapier in te leveren.