Hoe appelazijn te gebruiken?

Hoe appelazijn te gebruiken?

Hoe appelazijn drinken? Vul een glas met water en voeg 2 eetlepels appelazijn toe. Drink het met een rietje, anders kan het appelazijn vanwege haar hoge zuurgraad uw tandglazuur aantasten. Om dezelfde reden kunt u ook beter een half uurtje wachten met tandenpoetsen na het drinken van appelazijn.

Twee theelepels appelazijn vermengd met ongeveer 200 milliliter water is een goede hoeveelheid appelazijn om per keer te nuttigen. Dit kun je drie keer per dag – vóór elke maaltijd – drinken. Je kunt ook beginnen met één theelepel per glas water en dit langzaam opschroeven naar twee theelepels.

Wat is een appelciderazijn?

Appelciderazijn kan worden gezien als een natuurlijke toner die de huid er een stuk gezonder kan laten uitzien. De antibacteriële eigenschappen van appelciderazijn helpen onder andere om acne onder controle te houden. Doordat het azijn uit appelzuur en melkzuur bestaat kan het de huid verzachten en exfoliëren.

Waar is appelazijn te verkrijgen?

Appelazijn is te verkrijgen op veel plekken. Het is te vinden in de normale supermarkten, maar ook gezondheids- en natuurwinkels. Via internet is appelazijn ook goed te bestellen. Twijfel je over welke soort je moet nemen, dan kan je het beste naar een biologische- of natuurwinkel gaan.

Waar is appelcider azijn te koop?

Het is voor een paar euro te koop bij de meeste supermarkten (voor ongeveer € 2-5) en bij zo goed als alle natuurwinkels en speciaalzaken op het gebied van biologische voeding. Albert Heijn verkoopt het als ‘Biologische appelcider azijn’ en het is te vinden bij de ‘Olijfolie en Azijn’.

Welke effecten hebben appelazijn?

Als je regelmatig appelazijn inneemt dan heeft dit effect op de volgende vlakken: 1 Versnelling van de stofwisseling 2 Stimulering van de vetverbranding 3 Verhoging van de energie 4 Vermindering van het hongergevoel 5 Verbetering van de spijsvertering