Heb je een visum nodig voor Kenia?

Heb je een visum nodig voor Kenia?

Reizigers die in 2022 of 2023 naar Kenia reizen, hebben daarvoor een visum nodig. Personen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen hun aanvraag voor het visum Kenia online indienen via deze website. Het is dan niet nodig een bezoek te brengen aan de ambassade van Kenia.

Hoe lang duurt het voor een visum voor Kenia?

De verwerking van uw visumaanvraag door de overheid van Kenia duurt maximaal 72 uur. We adviseren u uw e-visum tijdig aan te vragen. We kunnen uw aanvraag vanaf 90 dagen voor uw aankomst in Kenia indienen.

Welke documenten nodig voor Kenia?

Reisdocumenten & visa

  • Als u naar Kenia reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren.
  • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.
  • Voor Kenia heeft u ook een visum nodig.

Heb je een paspoort nodig voor Kenia?

Je paspoort moet minstens tot zes maanden na je inreis in Kenia geldig zijn. Het paspoort moet twee lege, tegenover elkaar liggende, visumpagina’s bevatten.

Wat heb je nodig voor Kenia?

Kan ik naar Kenia reizen?

Inreisbeperkingen. Alle reizigers vanaf 16 jaar moeten in het bezit zijn van een geldig visum. Reizigers vanaf 5 jaar die bij aankomst een bewijs van volledige COVID-19-vaccinatie met een door de WHO goedgekeurd vaccin kunnen laten zien, hoeven geen negatieve PCR-test voor te leggen.

Heb je een visum nodig voor Tanzania?

Voor reizen naar Tanzania is een visum verplicht. Je kunt een visum aanschaffen voorafgaand aan de reis. Dit kan via www.immigration.go.tz óf check de Visum en Reisdocumenten pagina voor vertrek. Ook kun je het visum ter plaatse op de luchthaven aanschaffen.

Is Kenia veilig voor toeristen?

Huidig reisadvies In verband met het coronavirus is het reisadvies voor Kenia op het moment oranje. Dit wil zeggen dat alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn. Indien je terugkeert uit Kenia dien je 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Reis niet naar de districten Garissa, Mandera en Wajir.

Hoeveel contant geld mag je meenemen naar Kenia?

Als je naar Kenia reist, mag je niet meer dan 100.000 KES, cash op zak dragen. Als je Kenia weer verlaat mag je maximaal hetzelfde bedrag mee naar huis terugnemen.

Wat kost een paspoort in Kenia?

Tarieven vanaf 3 januari 2022

Paspoort en identiteitskaart / Passport and identity card EUR
Paspoort meerderjarige / Passport adult (18 and over) 144,60
Paspoort minderjarige / Passport minor (under 18) 126,10
Zakenpaspoort / Business passport 144,60
Zakenpaspoort minderjarige / Business passport minor (under 18) 126,10

Hoe lang duurt visum aanvraag Kenia?

Goedkeuring van een aanvraag duurt gemiddeld 8 werkdagen (gemiddeld 4 werkdagen bij een spoedaanvraag). Vanaf het moment van goedkeuring mag u naar Kenia reizen. U moet binnen de geldigheidstermijn van 3 maanden na toekenning van het visum in Kenia arriveren.