Heb je een visum nodig voor Istanbul?

Heb je een visum nodig voor Istanbul?

Visum Turkije online aanvragen Let op: Sinds 20 februari 2020 hebben reizigers met een Europees paspoort of Europese identiteitskaart geen visum voor Turkije meer nodig. Houd wel rekening met enkele verplichte corona-maatregelen die gelden voor elke reiziger die Turkije betreedt.

Heb je paspoort nodig voor Istanbul?

Als u naar Turkije wilt reizen, moet u een reisdocument en visum Turkije bezitten en deze meenemen op reis. Het reisdocument kan een paspoort of een ID kaart zijn.

Hebben Belgen een visum nodig voor Turkije?

Voor Belgen in bezit van een paspoort is het niet langer nodig om een visum aan te vragen om af te reizen naar Turkije. Als u met een identiteitskaart wenst te reizen is wel nog een elektronisch visum noodzakelijk.

Kun je visum in Turkije kopen?

Visum Turkije bij aankomst Voorheen was het mogelijk om bij aankomst in Turkije op de luchthaven een visum te kopen. Sinds 1 november 2014 is het echter niet meer mogelijk een visum op het vliegveld in Turkije te kopen. U dient nu voor u naar Turkije reist (online) een visum aan te vragen.

Heb je een paspoort nodig voor Turkije?

Als u naar Turkije reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Uw paspoort of ID-kaart moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije.

Heb ik een paspoort nodig om naar Turkije te gaan?

Alle reizigers kunnen met een paspoort naar Turkije reizen. Het maakt daarbij niet uit door welk land het paspoort is afgegeven. De geldigheid van een paspoort is wel van belang: het paspoort moet namelijk nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat u aankomt in Turkije.

Hoe kom je aan een visum voor Turkije?

Mogelijkheden om een visum Turkije aan te vragen

  • Met ingang van 2 maart 2020 mogen reizigers met de Nederlandse nationaliteit Turkije visumvrij inreizen voor een verblijf van maximaal 90 dagen.
  • Een e-visum kan aangevraagd worden via www.evisa.gov.tr/en.
  • Uiteraard kun je ook alles laten verzorgen door CIBT Visumcentrale.