Heb je een PLF nodig voor Kroatie?

Heb je een PLF nodig voor Kroatië?

Reist u met het vliegtuig? Dan moet u voor uw vliegreis een elektronisch PLF-formulier invullen. Reizigers wordt geadviseerd zich vooraf te registreren via de website van het ministerie van Toerisme en het ministerie van Binnenlandse Zaken van Kroatië.

Welke reisdocumenten nodig voor Kroatië?

Als u naar Kroatië reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor Kroatië is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.

Is Kroatië veilig als vakantieland?

Kroatië is een redelijk veilig land, maar tijdens uw vakantie aldaar raden wij u toch aan om zorgvuldig om te gaan met uw persoonlijke eigendommen als portemonnees, paspoorten, camera’s en sieraden. U bent als toerist herkenbaar en daarom een potentieel doelwit voor zakkenrollers.

Welk formulier voor Kroatië?

Reizigers die per vliegtuig naar Kroatië reizen, moeten voor aankomst een elektronisch Passenger Locator Form (EnterCroatia form) invullen. Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen.

Is Kroatië gevaarlijk?

Kroatië is een heel veilig land om in te wonen en om je vakantie te vieren en de Kroaten zijn een gastvrij, tolerant en vriendelijk volk. Het toerisme maakt al tientallen jaren deel uit van het leven van de Kroaten en ieder jaar kijkt men hier weer uit naar het zomerseizoen.

Is er veel criminaliteit in Kroatië?

Reizen door Kroatië is veilig en er komt maar weinig criminaliteit voor. De vakantiehuisjes zijn ook vaak extra beveiligt doormiddel van hoge omheiningen. Tijdens festivals of in touristische gebieden moet u wel rekening houden met zakkenrollers.

Wat is een PLF formulier?

Het Passenger Locator Form kan helpen om contact met jou op te nemen wanneer je in contact kwam met een besmettelijke ziekte. De gegevens worden gebruikt om je binnen de 14 dagen na aankomst te contacteren.