Wie was Maxwell?

Wie was Maxwell?

Ghislaine Maxwell beschuldigd van seksueel misbruik van vier minderjarigen. Ghislaine Maxwell, ex-partner en vermeend handlanger van zedendelinquent Jeffrey Epstein, is maandag door de openbaar aanklager beschuldigd van “het seksueel misbruik van vier vrouwen toen ze nog minderjarig waren”.

Hoe heet de vrouw van Epstein?

Ghislaine Noelle Marion Maxwell (Maisons-Laffitte, 25 december 1961) is een Britse socialite en onderneemster. Na de dood van haar vader Robert Maxwell in 1991 emigreerde zij naar de Verenigde Staten en werd zij vriendin en compagnon van de Amerikaanse bankier en multimiljonair Jeffrey Epstein.

Wie is de Britse socialite?

Ghislaine Maxwell schuldig aan ronselen jonge meisjes voor seksueel misbruik Jeffrey Epstein. De Britse societyfiguur Ghislaine Maxwell (60) is in de rechtbank van New York schuldig bevonden aan vijf van de zes aanklachten in het misbruikproces tegen haar.

Wie zijn de erfgenamen van Epstein?

Daarna begint het mysterie. Aangezien Epstein geen kinderen heeft (en het ook niet aan een andere familielid wil nalaten) besluit hij zijn hele vermogen in een trust te stoppen. Een trust is een juridische structuur die veelal door (super)rijken wordt gebruikt.

Wat is er gebeurd met het vermogen van Epstein?

De pers omschrijft hem vaak als miljardair, echter zijn persoonlijk vermogen werd bij overlijden geschat op een kleine 600 miljoen dollar, dat hij naliet aan een trust. Hij bezat onder meer het eiland Little Saint James, dat deel uitmaakt van het district East End van Saint Thomas van de Maagdeneilanden.

Wie kwamen bij Epstein?

De betrokken meisjes kwamen uit arme gezinnen, de jongste van hen was veertien jaar. Zo ook de nieuwe getuige Carolyn – nu in de dertig – die gisteren in de rechtszaal in New York verklaarde dat ze meerdere seksuele ontmoetingen had met Epstein vanaf haar veertiende.