Wie krijgt hepatitis B vaccinatie?

Wie krijgt hepatitis B vaccinatie?

Vaccinatie tegen hepatitis B wordt via het Rijksvaccinatieprogramma aangeboden aan alle kinderen in Nederland die na 1 januari 2011 geboren zijn. Het risico op besmetting met het hepatitis B-virus is weliswaar klein voor kinderen, maar kinderen hebben een veel grotere kans om een chronische infectie te krijgen.

Hoeveel tijd tussen hepatitis A en B vaccinatie?

Na afloop van de serie bent u in ieder geval 30 jaar beschermd tegen hepatitis A* en levenslang voor hepatitis B*. Voor kinderen tot en met 15.5 jaar geldt dat zij met 2 vaccinaties deze langdurige bescherming bereiken. Tussen de eerste en tweede vaccinatie moet minimaal 6 maanden zitten.

Wat kost een hepatitis B vaccinatie?

Kosten vaccinaties

Kosten vaccinaties per stuk Aantal Prijs 2022 per stuk
Hepatitis B vaccinatie volwassenen 3 €52,00
Hepatitis B vaccinatie kinderen 2
Hepatitis A en B combivaccinatie volwassenen 3 €71,00
Hepatitis A en B combivaccinatie kinderen 2 €71,00

Is hepatitis B dodelijk?

Door een chronische actieve hepatitis B-infectie kan na 10-20 jaar verlittekening van de lever ontstaan, levercirrose en leverfibrose. Mensen met chronische actieve hepatitis B kunnen op den duur ook leverkanker krijgen, waardoor mensen kunnen overlijden.

Wat kost hepatitis B vaccinatie?

Hoe lang wachten na tweede vaccinatie?

Nu de besmettingen stijgen, neemt het kabinet het zekere voor het onzekere. Daarom moet iedereen die volledig is gevaccineerd eerst een wachttijd van 14 dagen in acht nemen voordat hij of zij een vaccinatiebewijs krijgt. Volgens onderzoek zijn mensen immers 14 dagen na de laatste prik voldoende beschermd.

Hoeveel tijd tussen hepatitis B en Coronavaccinatie?

Na een hepatitis B vaccinatie kun je na minimaal 14 dagen gevaccineerd worden tegen corona. Zorg dus dat tussen een hepatitisvaccinatie en een coronavaccinatie altijd minimaal 14 dagen zitten.

Hoe weet je of je ingeent bent tegen hepatitis B?

Bij de eerste vaccinatie wordt bloed afgenomen. In het bloed is te zien of je ooit besmet bent geweest en of de infectie chronisch is. Je kunt namelijk ongemerkt besmet zijn. Bij de de tweede vaccinatie krijg je de uitslag van het bloedonderzoek.

Waar kan ik mijn vaccinatiebewijs zien?

Als u een coronavaccinatie heeft gekregen kunt u op Mijn.rivm.nl/vaccinaties zien welk coronavaccin u heeft gekregen en wanneer.

Hoe ziet vaccinatiebewijs eruit?

Bevestiging na elke prik is geen officieel bewijs Niet alle GGD’en geven een kaartje of papier met de bevestiging van uw vaccinatie. Dat is ook niet noodzakelijk, want het is geen officieel bewijs. Bij sommige GGD’en krijgt u wel een registratiekaartje. Hierop staat bijvoorbeeld welk vaccin u kreeg.