Wie is de doelgroep van Primark?

Wie is de doelgroep van Primark?

Op de eerste plaats is er de heldere doelgroep, zo stelt het Britse vakblad Retailgazette. Dat zijn jonge vrouwen, vaak tieners en twintigers, met een zeer beperkt budget. Tweede troef: Primark is steeds meer een gewaardeerd merk.

Wat doet de Primark aan duurzaamheid?

We zijn een van de eerste internationale modeketens die in 2030 op grootschalige basis met hernieuwbare katoenteelt gaan werken. Dat doen we om de biodiversiteit te verbeteren, de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan en boeren een duurzamer levensonderhoud te geven.

Wat is de visie van Primark?

‘ Wij geloven in betaalbare mode voor iedereen, maar niet ten koste van de mensen die onze producten maken. Een eerlijk loon en veilige, gezonde arbeidsomstandigheden staan voor ons voorop. We eisen dat alle leveranciers en fabrieken die kleding voor ons maken, voldoen aan internationaal erkende standaarden.

Waarom is Primark niet duurzaam?

In 2025 moet de kleding al langer mee kunnen, twee jaar later moet Primark-kleding te recyclen zijn en in 2030 moet in alle kleding die het gaat maken gerecycled of duurzamer materiaal verwerkt worden. De uitstoot van CO2 in de hele keten van toeleverancier tot consument moet daardoor halveren.

Is Primark slecht voor het milieu?

Kleren van Action, Zeeman en Primark: nog minder duurzaam dan C&A, H&M en Zara. Met kleren kopen kun je het eigenlijk niet goed doen: het gros van de Nederlandse kledingmerken scoort slecht op duurzaamheid. Wel lijkt er een verband te zijn tussen prijs en duurzaamheid, al gaat dat niet altijd op.

Welke merken zonder kinderarbeid?

Onder meer Zeeman, HEMA en Wehkamp hebben het ‘Convenant Duurzame Kleding & Textiel ondertekend. Onder eerlijke kleding wordt verstaan: een leefbaar loon voor arbeiders, een veilige en gezonde werkplek, vrijheid van vakvereniging, geen gedwongen arbeid en kinderarbeid en geen discriminatie op de werkvloer.

Is Zeeman kinderarbeid?

Onze voorwaarden zijn duidelijk: geen kinderarbeid, veilige werkplekken, normale werkweken en eerlijke lonen. We bezoeken onze fabrieken regelmatig om de productieketen te controleren.