Welke voedingsstoffen zijn reservestoffen?

Welke voedingsstoffen zijn reservestoffen?

Koolhydraten (in de vorm van glycogeen) en vetten zijn de voedingsstoffen die het lichaam kan opslaan als reservebrandstof. Glycogeen in de spieren en lever. Vet onder de huid of rond de organen.

Welke voedingsstoffen zijn organisch?

Organische stoffen De stoffen die in onze voeding zitten: vetten, proteïnes en koolhydraten zijn organisch materiaal. Andere vitale stoffen zijn: hemoglobine, chlorofyl, enzymen, hormonen en vitaminen.

Wat zijn reservestoffen?

(Fr., réserve = hetgeen achtergehouden wordt), stoffen die worden opgeslagen, waardoor groei en verbranding in perioden van voedselgebrek kunnen doorgaan: bv.

Wat is de functie van reservestoffen?

De reservestoffen zijn nodig als voedsel en bouwstoffen voor de kieming, groei en ontwikkeling van het planten-embryo en van de jonge plant. De reservestoffen zijn afkomstig van fotosynthese en verdere assimilatie door de ouderplant.

Wat is een voedingsstof?

Voedingsstoffen zijn de bruikbare bestanddelen van voedingsmiddelen. Daarnaast kan je voedsel voedingsvezel bevatten. Dat is een verzamelnaam voor onverteerbare stoffen in plantaardige voedsel. Een voedingsstof heeft een functie in je lichaam. Deze functie is om als brandstof, bouwstof, reservestof of beschermde stof te dienen.

Welke voedingsstoffen heb je in drie groepen?

Je hebt zeven voedingsstoffen: suikers, zetmeel, vetten, eiwitten, mineralen, vitamines en water. Die voedingsstoffen kun je in drie groepen indelen met ieder zijn eigen functie: 1.

Wat is de benodigde voedingsstoffen?

Er zijn zo’n 50 voedingsstoffen bekend die nodig zijn voor alle levensprocessen: eiwitten (aminozuren), vetten, koolhydraten (zetmeel en suikers) en een groot aantal vitamines en mineralen.

Wat is een onverteerbare voedingsstof?

Dat is een verzamelnaam voor onverteerbare stoffen in plantaardige voedsel. Een voedingsstof heeft een functie in je lichaam. Deze functie is om als brandstof, bouwstof, reservestof of beschermde stof te dienen. Bouwstoffen zijn nodig voor je groei en ontwikkeling of voor het herstel van beschadigde huid.