Welke SUP is de beste?

Welke SUP is de beste?

Het beste opblaasbare supboard van 2021 is de Red Paddle 10’6” Ride. Dit opblaasbare supboard is dubbel laags en hierdoor dus extra stevig. Dit board is niet gelijmd maar samengesteld door een speciale techniek genaamd MSL Fusion. Dit zorgt ervoor dat het board extra licht blijft.

Waar op letten SUP board?

Naast de dikte van het board, is ook de lengte een enorm belangrijke factor. Hoe langer het SUP board is, hoe meer stabiliteit er is. Echter is er bij een langer SUP board wel sprake van minder mobiliteit, wat op een hoger niveau ongewenst kan zijn. Voor een beginnende supper is het echter een goede keuze.

Hoeveel kilo kan een SUP dragen?

De Aqua Marina Atlas is een kwalitatief SUP board met een draaggewicht van maar liefst 170 kg. Dit board is daarom ideaal voor personen tot 150 kg, aangezien er dan nog wat ruimte overblijft. Ook kan het board worden gebruikt door meerdere personen tot een gezamenlijk gewicht van 170 kg.

Hoeveel verbrand je met suppen?

Ja, suppen is SUPer gezond! Je gebruikt bijna alle spieren in je lichaam: niet alleen je armspieren, maar ook je core, je rug én je benen. Het is een combinatie van krachttraining en balans. En je verbrandt gemiddeld zo’n 400-500 calorieën per uur (afhankelijk van hoe snel je supt, natuurlijk).

Wat is een goed sup board voor beginners?

De Bluefin Cruise 10.8 vinden wij het beste sup board voor beginners. De Bluefin Cruise is een allround sup board met een aantal sportieve elementen. Dit sup board heeft een licht gepunte neus wat je goede snelheid geeft. Ook heeft de Bluefin een kickpad, waardoor je lekker scherpe bochtjes kunt maken.

Hoe goed is suppen voor je?

Wat train je met suppen?

In de eerste plaats ben je tijdens het suppen vaak bezig om in balans te blijven, waarbij je veel je buikspieren gebruikt. Bij het voortbewegen maak je ook gebruik van een groot aantal andere spieren zoals (natuurlijk) je armspieren maar ook je borstspieren, rugspieren en schuine buikspieren.