Welke schaal Wondverpleegkundige?

Welke schaal Wondverpleegkundige?

Het salaris is ingedeeld volgens schaal 50 (FWG 3.0) en bedraagt minimaal € 2.453,–en maximaal € 3.664,– per maand op basis van 36 uur per week. Daarbij ontvang je 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Hoe wordt ik Wondverpleegkundige?

Hoe word je wondverpleegkundige? Om je te kunnen aanmelden voor deze opleiding dien je eerst een mbo- of hbo-opleiding Verpleegkunde te hebben afgerond en BIG-geregistreerd te staan als verpleegkundige. Vervolgens kan je je aanmelden voor de eenjarige vervolgopleiding wondverpleegkundige.

Wat doet een Wondconsulent?

De wondconsulent leert samen te werken met hulpverleners uit diverse werkvelden en legt hiervoor zelfstandig contacten en initieert overlegsituaties. Hij/zij leert de technieken om een wond te beoordelen, een behandelplan op te stellen, en het evalueren van het resultaat daarvan.

Is niet-vitaal weefsel geinfecteerd?

Als een wond vrij is van niet-vitaal weefsel, geen tekenen van infectie of verlengde inflammatie vertoont en toch niet wil genezen ondanks diagnostiek en behandeling van onderliggend lijden, kan een wondverband dat wondgenezing stimuleert een goede keuze zijn.

Hoe vaak moet je een wond verzorgen?

Hoe vaak moet ik het verband verwisselen? Laat het verband zo lang mogelijk op zijn plaats, of zo lang als de klinische richtlijnen/het protocol aanraadt. Normaal wordt een verband 1 tot 3 keer per week verwisseld.

Waar werkt een wondverpleegkundige?

Werkveld. Een wondverpleegkundige kan in verschillende zorginstellingen of organisaties werken zoals: een ziekenhuis, een verpleeghuis, de thuiszorg enz.

Wat is een niet vitaal Wondbed?

Niet vitaal weefsel en dode cellen bemoeilijken de genezing. Uitdroging vertraagt epithele celmigratie. Overtollig vocht veroorzaakt maceratie van wondranden. Geen groei van opperhuid (keratinocyten).