Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Zwitserland?

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Zwitserland?

Als u naar Zwitserland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.

Hoe lang mag je in Zwitserland verblijven?

Niet-Zwitserse staatsburgers mogen maximaal drie maanden als toerist zonder registratie in Zwitserland verblijven. Na drie maanden moet iedereen die van plan is in Zwitserland te blijven een werk- en/of verblijfsvergunning verkrijgen en zich formeel laten registreren bij de Zwitserse autoriteiten.

Kan je Zwitserland in met rijbewijs?

Een Nederlands of Belgisch rijbewijs is in Zwitserland gewoon geldig. Het is niet nodig om een internationaal rijbewijs aan te vragen voor je vakantie in Zwitserland. Dit kan alleen in uiterste gevallen gevraagd worden, bijvoorbeeld wanneer je een voertuig huurt.

Hoe emigreer ik naar Zwitserland?

Omdat Zwitserland geen lid is van de Europese Unie, vragen veel mensen zich af of er een visum nodig is bij een verhuizing naar Zwitserland. In principe kunt u als Nederlander Zwitserland zonder visum bezoeken. Verblijft u echter langer dan drie maanden, dan moet u een verblijfsvergunning regelen.

Wat mag je niet invoeren in Zwitserland?

De invoer van levensmiddelen in Zwitserland Een voorwaarde hiervoor is wel dat de levensmiddelen die je invoert uit een EU-land komen. De invoer van levensmiddelen, zoals vlees, eieren, melk of honing, uit niet-EU-landen is niet toegestaan.

Is Nederlands rijbewijs geldig in Zwitserland?

Woont u in Zwitserland en is uw Nederlandse rijbewijs verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw geldige Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Zwitsers rijbewijs, binnen 1 jaar na inschrijving in Zwitserland.