Welke provincie op rood?

Welke provincie op rood?

Nederland rood op coronakaart De provincies die van oranje naar rood gaan op de kaart zijn Utrecht, Gelderland, Overijssel, Zuid-Holland, Friesland, Flevoland en Zeeland. Het is een gevolg van het fors stijgende aantal positieve coronatests dat in de afgelopen twee weken gemeld werd.

Is Groningen donkerrood?

Nog nooit kleurden zo veel provincies donkerrood. Alleen Groningen en Drenthe staan nu nog een treetje lager, op rood.

Waarom kleurt Groningen donkerrood?

Gemeente Groningen Dat Groningen donkerrood kleurt, komt omdat de besmettingscijfers nog steeds hoog zijn. In het afgelopen etmaal kwamen er in de gemeente Groningen 421 besmettingen bij. Dat waren er 45 minder dan een dag eerder. Ook is het iets lager dan het zevendaagse gemiddelde van 438.

Welke provincies rood Corona?

In acht Nederlandse provincies zijn zo veel mensen positief getest, dat ze op de Europese coronakaart uitkomen op het hoogste risiconiveau. Limburg, Gelderland, Overijssel, Zeeland, Utrecht, Zuid-Holland, Friesland en Flevoland gaan van rood naar donkerrood.

Welke gebieden zijn rood?

Kleurcode rood

  • Afghanistan.
  • Belarus (Wit-Rusland)
  • Centraal-Afrikaanse Republiek.
  • Haïti.
  • Irak (dit land heeft ook oranje gebieden)
  • Jemen.
  • Libië
  • Mali (dit land heeft ook oranje gebieden)

Welke gebieden zijn rood in Nederland?

Groningen werd zelfs donkerrood: een zeer hoogrisicogebied. Ook Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel zijn vandaag donkerrood geworden. Zeeland, Limburg, Drenthe, Friesland en Flevoland blijven op rood staan. Dat komt door het hoge aantal besmettingen.

Hoe rood is Groningen?

Groningen is donkerrood, omdat de uitbraak daar naar verhouding het ergst is. De andere elf provincies zijn iets lichter rood. De kaart is opgesteld door de Europese gezondheidsdienst ECDC, de evenknie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Welke kleurcode Groningen?

Groningen en Drenthe oranje op coronakaart, de rest van het land kleurt rood. Acht Nederlandse provincies kleuren nu rood op de Europese coronakaart. Groningen en Drenthe zijn en blijven oranje.

Waarom Groningen rood?

Nederland kleurt rood op kaart Europees gezondheidsinstituut, Groningen donkerrood. Het Europees gezondheidscentrum ECDC heeft heel Nederland op rood gezet vanwege de enorme toename van het aantal coronabesmettingen. De provincie Groningen is zelfs donkerrood, is te zien op de kaart van het instituut.

Wat betekent donker rood?

Een land kleurt rood als er meer dan 200 tot 499 besmettingen zijn per 100.000 inwoners op 14 dagen tijd. De donkerrode kleur ontstaat bij meer dan 500 besmettingen. Het werkt ook andersom: naar gelang er minder besmettingen en minder positieve testen zijn, wordt de kleurcode oranje of groen.

Welke regio kleurt rood in Nederland?

Noord-Holland, Noord-Brabant, Groningen en Drenthe zijn rood geworden op de kaart van coronagevallen in Europa. Daarmee staat nu heel Nederland op het een na hoogste waarschuwingsniveau. De vier provincies waren oranje, maar gaan omhoog door de snelle stijging van het aantal positieve tests.