Welke peren voor cider?

Welke peren voor cider?

Welk peertje? Voor het maken van poiré a.k.a ‘perry’ worden er ciderperen gebruikt. De ciderperen zijn hoger in ’t zuur en rijker aan tannines dan de peren die je zo uit het vuistje weghapt. De Blankeney Red peer is een soort die voornamelijk in Engeland gebruikt wordt voor de productie van de drank.

Hoeveel appels nodig voor cider?

Voor een middelmatig zoete smaak, gebruik je een verhouding van twee zoete tegenover één zure appel. Als je van plan bent alcoholische cider te maken, gebruik dan alleen zoete appels. Je hebt ongeveer een derde emmer (van 10 liter) appels nodig voor het bereiden van 1 liter appelcider.

Hoe snijd je Kweeperen in partjes?

Verwijder het klokhuis en snijd de kweeperen in partjes (schillen hoeft niet). Doe deze in een pan met dikke bodem en doe hier het water bij zodat de peren net onder water staan. Kook de kweeperen vervolgens minimaal 45 minuten met de deksel op de pan tot ze zacht zijn en lekker beginnen te ruiken.

Wat is een kweeperensap?

1 liter kweeperensap. 500 gr suiker. 1,5 liter (inmaak)brandewijn. 2 kaneelstokjes. 10 kruidnagels. sap van 2 citroenen. 1 a 2 steranijs. eventueel hele stukken gekookte kweepeer en 1 kilo kweepeerschillen. Lezeres Wilma Diender heeft met haar overschot aan kweeperen andere lezers blij gemaakt.

Hoe doe je de Kweeperen in de Pan?

Bereidingswijze. Schil de kweeperen en verwijder de klokhuizen. Snij ze in vieren en doe ze in een pan. Doe de suiker, het water, de specerijen en de halve citroen bij de kweeperen in de pan en breng dit langzaam aan de kook. Zodra het kookt zet je het op de allerlaagste pit en laat je het 2-3 uren net tegen de kook aanhouden zodat de kweeperen

Wat combineert kweepeer goed met andere smaken?

Wat combineert goed met kweepeer? Kweepeer combineert prima met de volgende smaken: Fruit: Sinaasappel, appel, mandarijn, cranberry, vijgen, abrikozen en rozijnen of gedroogde bessen Specerijen: Steranijs, vanille, piment, kruidnagel, kardemom, kaneel en zoethout.