Welke luchtvochtigheid broedmachine?

Welke luchtvochtigheid broedmachine?

Voor een goed broedresultaat is gedurende de eerste zestien dagen van het broedproces een relatieve luchtvochtigheid van 55 procent noodzakelijk. Vanaf de zeventiende dag moet de luchtvochtigheid naar 65 procent. Bij een te lage luchtvochtigheid zullen de kuikens er langer over doen om uit het ei komen.

Hoe broed je zelf een ei uit?

Om eieren uit te laten broeden heb je bevruchte eieren nodig. Je hebt hiervoor wel een haan nodig. Het is ook mogelijk om bevruchte eieren te kopen van een hobbyfokker. Je kunt de bevruchte eieren laten uitbroeden in een speciale broedmachine of door de kip zelf.

Hoe eieren uitbroeden met broedkast?

Eieren uitbroeden kan met een broedmachine of door de kip zelf….

  1. Elke broedmachine heeft een thermostaat die de temperatuur regelt.
  2. Door de juiste luchtvochtigheid kan de luchtkamer in het ei groeien.
  3. In de eerste 18 dagen van het broeden moeten de eieren minimaal twee keer per dag gedraaid worden.

Hoe warm moet een broedmachine zijn?

Aan de slag met broeden Om te beginnen stel je de machine met een ventilator af op 37,5 graden Celsius of een broedmachines met stilstaande lucht op 37,7 graden Celsius. De luchtvochtigheid stel je af op 40-55%. Voor fazanten, kwartels, ganzen of eendeneieren zijn deze temperaturen iets anders.

Wat is de temperatuur om eieren uit te broeden?

Een broedmachine is een apparaat waarmee eieren kunnen worden uitgebroed, in het bijzonder kippeneieren. De machine handhaaft een constante temperatuur en draait de eieren enkele malen per etmaal om. De temperatuur bij het uitbroeden van kippeneieren bedraagt 38,3°C in een vlakbroeder en 37.5 °C in een motorbroeder.

Hoe krijg je de luchtvochtigheid omhoog in een broedmachine?

Je wilt de luchtvochtigheid op 65 % hebben. Voeg meer water of een spons toe aan de waterbak om de luchtvochtigheid te verhogen. Houd de broedmachine gesloten tot nadat de kuikens zijn uitgekomen. Open hem niet meer vanaf het moment dat de kuikens drie dagen van het uitkomen verwijderd zijn.