Welke kleur krijg je als je de regenboog mengt?

Welke kleur krijg je als je de regenboog mengt?

Proefje. Hier vinden de meiden het erg leuk om af en toe eens een proefje te doen. Met dit proefje kun je laten zien dat wit eigenlijk een mengsel is van alle kleuren van de regenboog (rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet). Als je deze kleuren zou mengen als verf krijg je geen wit, maar bruin.

Wat vormen alle kleuren van de regenboog samen?

Alle kleuren samen vormen zwart. De inkt in deze zwarte stift is ook gemaakt van een mengsel van regenboogkleuren. Door het water en filterpapier worden ze langzaam van elkaar gescheiden.

Wat zijn de kleuren van de regenboog?

Kleuren van de regenboog: rood · oranje · geel · groen · cyaan · blauw · indigo · violet Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 27 jun 2020 om 20:53. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing

Wanneer ontstaat de regenboog?

De regenboog ontstaat als het regent en de zon schijnt of als er hoge vochtigheid is en de zon is erg fel. Als het licht door de regendruppels schijnt, wordt het licht gebroken en weerkaatst. Daardoor worden de kleuren apart zichtbaar. De regenboog is eigenlijk een cirkel.

Wat is de volgorde van de regenboog?

Bij de oorspronkelijke regenboog zijn de kleuren op de goede volgorde, namelijk: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet. Bij de tweede regenboog zijn de kleuren andersom. De buitenste laag is dan blauw en de binnenste laag is rood. De volgorde is dan dus andersom.

Wat is de Dubbele regenboog?

Een dubbele regenboog is te zien wanneer het licht twee keer wordt weerspiegeld in een regendruppel (en dus vier keer weer gebroken). Wanneer dit gebeurt is het resultaat dat er twee regenbogen worden gemaakt, de normale en een zwakkere erboven. Dit staat bekend als een dubbele regenboog. De tweede regenboog is altijd 8 graden boven de eerste.