Welke dikte fluorocarbon?

Welke dikte fluorocarbon?

Tijdens het vissen op de snoek met zijn ca. 700 tandjes, kun je ook fluorocarbon gebruiken als onderlijn, maar dan moet het minimaal 1 mm. dik zijn, wat neerkomt op een trekkracht van ongeveer 80 á100 pond.

Welke hoofdlijn voor karper?

Als hoofdlijn gebruik je bijvoorbeeld een gevlochten lijn. Hiermee heb je geen rek en voel je precies wat de vis doet. Bovendien kun je dunner vissen omdat dat lijn sterker is dan een nylon- of fluorocarbon lijn. Maar we willen niet de karper beschadigen of lijnbreuk oplopen door het schuren langs een obstakel.

Wat is de beste fluorocarbon?

X-line. X-line is met afstand de meest populaire fluorocarbon hoofdlijn van dit moment. Deze lijn heeft al 20 jaar lang een topreputatie en dat is meer dan terecht. Deze lijn zinkt namelijk als een baksteen en is onder water nagenoeg onzichtbaar.

Hoe herken je fluorocarbon?

Het verschil tussen fluorocarbon en nylon Zo wordt gewone nylon vislijn, of nylon vislijn met een coating ook verkocht als fluorcarbon. Gelukkig is het eenvoudig te testen of je daadwerkelijk fluorcarbon in je handen hebt. Dit kan door de vislijn in vuur te houden.

Hoe dik fluorocarbon voor snoekbaars?

Bij het vissen op snoekbaars wordt vaak voor een fluorocarbon leader gekozen, in diktes van 22/00 tot 35/00. Dit materiaal heeft als voordeel dat het schuurbestendig is en onder water vrijwel onzichtbaar.

Welke visdraad voor karper?

Vaste Hengel: 0.08 tot 0.16mm (Afhankelijk van je hengel en de condities) Neem als onderlijn altijd een stapje dunnere lijn. Matchvissen: 0.14mm tot 0.18mm (Neem een lijn met enige rek, omdat er op korte afstanden wordt gevist. Een beetje rek zorgt voor demping, waardoor je lijn minder belast wordt.)

Hoeveel lb lijn voor karper?

12 lbs lijn zou voldoende moeten zijn.

Welke fluorocarbon lijn?

Als het gaat om het kiezen van een fluorocarbon lijn die je als onderlijn gebruikt dan mag het nog dikker. Voor snoekbaars en baars gebruiken roofvissers meestal een fluorocarbon onderlijn van 30/00 of 35/00. Snoekvissers gebruiken daarentegen liever een onderlijn van fluorocarbon van 80/00 dik of meer.

Wat is de beste kleur vislijn?

Sommige vissers gebruiken deze lijn in een felle kleur (geel, oranje) omdat ze de lijn zo beter kunnen zien. De meeste vissers kiezen echter voor een (mos)groene gevlochten vislijn omdat deze het beste opgaat in de onderwateromgeving.

Waarom fluorocarbon onderlijn?

Wil je een onderlijn die nagenoeg onzichtbaar is onder water? Dan is een onderlijn van fluorocarbon wat voor jou. Fluorocarbon breekt het licht in het water en gaat daardoor in de omgeving op. Daarnaast is deze onderlijn erg slijtvast en bestand tegen de tanden van snoek.

Welke maat sleeves?

De sleeve moet passend zijn, dwz niet te klein, maar ook zeker niet te groot. Kies je ervoor om de sleeve 2 keer door te halen, dan heb je voldoende aan een sleeve die net iets groter is dan 2x de diameter van het onderlijnmateriaal.