Welke bank voor gezamenlijke rekening?

Welke bank voor gezamenlijke rekening?

Je kunt een gezamenlijke rekening met 1 betaalpas openen bij ABN AMRO, SNS Basis, ASN Bank (sinds 1 februari 2021) en Rabobank (BasisPakket en DirectPakket, aanvragen via lokaal kantoor). Bij deze banken betaal je geen kosten voor een 2e rekeninghouder.

Is een en of rekening een gezamenlijke rekening?

Een en/of rekening is een ander woord voor een gezamenlijke rekening en open je met minimaal 2 personen. Beide rekeninghouders kunnen dan over het geld beschikken. Het kan om een betaalrekening gaan of om een spaarrekening.

Wat heb je nodig voor een gezamenlijke rekening?

Wanneer je een gezamenlijke rekening opent, heb je een betaalrekening voor 2 rekeninghouders. Jullie hebben dezelfde rechten en plichten. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld allebei geld van deze rekening opnemen. Jullie zijn ook beiden verantwoordelijk voor eventuele tekorten op de rekening.

Hoe vraag je een gezamenlijke rekening aan?

Samen een en/of Betaalrekening Een en/of Betaalrekening open je gemakkelijk en snel via de app of in Mijn ING. Is éen van jullie nog geen klant? Open dan een gezamenlijk betaalrekening op een kantoor bij jullie in de buurt.

Hoe kan ik een gezamenlijke rekening openen?

Gezamenlijke rekening openen. Een gezamenlijke rekening kan gemakkelijk via deze website worden aangevraagd. Tijdens de aanvraag geef je aan dat er twee rekeninghouders zullen zijn. De overeenkomst die de bank jullie vervolgens toestuurt moet je beiden ondertekenen.

Hoe kan ik een rekening openen bij de meeste banken?

Je kan een en/of rekening bij de meeste banken openen. Je opent dan in eerste instantie een betaalrekening of spaarrekening naar keuze, bijvoorbeeld de spaarrekening met de hoogste spaarrente. Bij het openen geef je aan dat het om een en/of rekening moet gaan.

Wil je de rekening opzeggen?

En/of opzeggen. Wil je een en/of rekening opzeggen, dan moeten beide rekeninghouders daarvoor toestemming geven. Wil je niet langer samen een rekening aanhouden, dan kan de rekening opgeheven worden. Maar vaak is het ook mogelijk dat een van de rekeninghouders de rekening alleen blijft houden.