Welk land spreken ze Mandarijns?

Welk land spreken ze Mandarijns?

In China, Taiwan en Singapore is het Mandarijn de moedertaal. Ook onder de Chinezen buiten China neemt het spreken van deze taal toe. Geschat wordt dat er wereldwijd ongeveer 1.200.000.000 mensen deze taal machtig zijn. 1:5 mensen wereldwijd is Chinees.

Mandarijn (taal)

Mandarijn 官话 of Guānhuà
Gesproken in Volksrepubliek China, Taiwan, Singapore en andere landen
Taalfamilie Sino-Tibetaans Chinese talen Mandarijn
Alfabet Chinees schrift
Officiële status

Waarom spreken ze Engels in Hong Kong?

Totdat de Britten Hong Kong aan China overdroegen in 1997 was Engels de officiële taal van Hong Kong. Ondanks het feit dat veel Chinezen in Hong Kong onderling vooral ook Chinese talen (vooral Kantonees en Mandarijn) spreken kun je met Engels nog goed terecht in Hong Kong.

Wat is het verschil tussen Mandarijns en Kantonees?

Het Kantonees of Yue is een van de Chinese talen. De taal heeft honderden varianten, dialecten die per dorp of subdistrict verschillen. Ook in andere opzichten verschilt het van het Mandarijn: hoewel beide Chinese talen zijn, verstaan de sprekers elkaar niet. …

Waar komen Kantonezen vandaan?

Kantonezen vormen een groep mensen behorende tot de Han-Chinezen, wier voorouderlijke oorsprong ligt in Guangdong, China. Dit volk kent als taal het Kantonees (of Yue), dat een van de Chinese talen is.

Wat is de voertaal in China?

MandarijnChina / Officiële taal
De staatstaal en de lingua franca is het Mandarijn, maar daarnaast zijn er nog zo’n 3000 talen en dialecten, die zeer verschillend kunnen zijn.

Wat spreken ze in Hongkong?

Chinees
Engels
Hongkong/Officiële talen

Wat is Canton saus?

Ongeacht de manier van bereiden, er worden altijd smaakmakers gebruikt. De belangrijkste producten die worden gebruikt om extra smaak te geven aan de gerechten zijn knoflook, sojasaus, vijfkruiden poeder, oestersaus, gember en hoisinsaus.

Wat is de meest gesproken taal in China?

Mandarijn is de officiële taal in China en wordt door het overgrote deel van de bevolking gesproken. Daarnaast zijn er nog 12 andere Chinese talen (waaronder Cantonees). De meeste Chinezen spreken geen andere taal.