Welk deel van Mexico is veilig?

Welk deel van Mexico is veilig?

Het ministerie van buitenlandse zaken geeft als reisadvies voor Mexico dat bepaalde delen van het land veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. In de deelstaten Yucatan (waar o.a. Cancun en Playa del Carmen in liggen) en Chiapas (grenzend aan Yucatan) kan men over het algemeen veilig reizen.

Waar moet je op letten als je naar Mexico gaat?

Wanneer je op vakantie naar Mexico gaat en korter dan 90 dagen in het land blijft, heb je als Nederlander geen visum nodig. Bij aankomst krijg je op vertoon van je paspoort en retourticket een toeristenvisum. Wel moet je paspoort nog zeker 6 maanden geldig zijn. Let goed op wanneer je via Amerika naar Mexico vliegt.

Wat is de bekendste plek in Mexico?

Wereldwonder Chichén Itzá, top bezienswaardigheden in Mexico Chichén Itzá is een oude stad van de Maya’s en staat tegenwoordig in de lijst van wereldwonderen. Het is dan ook een van de bekendste bezienswaardigheden van Mexico.

Wat kost pinnen in Mexico?

Wanneer je een geld bedrag pint rekenen alle Mexicaanse banken bovenop de kosten van je eigen bank ook nog kosten. Deze lopen sterk uiteen van Mex $26,- tot en met Mex $45,- . Wanneer je regelmatig pint kunnen deze kosten best oplopen. De HSBC bank is het voordeligste wat deze kosten betreft.

Is Cancún veilig voor toeristen?

Over het algemeen zijn de toeristische plaatsen veilig. Maar in de zeer toeristische stad Cancún en omgeving zijn ook gewelddadige confrontaties tussen drugsbendes. Af en toe worden burgers en toeristen hier ook slachtoffer van. Reis niet na zonsondergang en reis niet alleen.

Hoe gevaarlijk is Mexico stad?

Toch hoef je hier, als je enige voorzorgsmaatregelen treft, niet bang voor te zijn. Belangrijkste tip is om ’s nachts liever niet (alleen) te voet over straat te gaan. Zeker niet alleen en al helemaal niet in de hoofdstad Mexico-Stad of andere beruchte steden zoals Ciudad Juarez.