Wat zijn de taken van de afdeling administratie?
Welke taken heeft een administratief medewerker?
- Verzamelen en beheren van gegevens zoals bv. klantenbestanden.
- Klassement.
- Aannemen van telefoons.
- Nota’s schrijven.
- Brieven en facturen opmaken en verzenden.
- Data input.
Wat is administratieve vaardigheden?
Dit kan gaan van het uittypen van verslagen en nota’s, onthaal van klanten, data entry, vergaderzalen klaarzetten tot het ontvangen van de binnenkomende telefoons. Maar ook taken als het verwerken van facturen, het versturen van brieven en het opstellen van facturen kan tot je takenpakket behoren.
Wat zijn administratieve aantekeningen?
Alle gegevens over uw onderneming die u vastlegt op papier of in digitale vorm, horen bij uw administratie. Voorbeelden hiervan zijn: kasadministratie (ook kladaantekeningen) en kassabonnen. financiële aantekeningen, zoals het inkoop- en verkoopboek.
Wat zijn de financiële administratieve taken?
Financieel administratieve taken 1 het verzorgen en bijhouden van de debiteurenadministratie en crediteurenadministratie 2 het verzorgen en bijhouden van de salarisadministratie 3 het bijhouden en verwerken van inkoop en/of verkoop transacties 4 het bijhouden van de personeelsadministratie
Wat is een administratief medewerker?
Maar als administratief medewerker beschik je best ook over enkele soft skills: 1 taalvaardigheid en communicatief 2 sociaal voelend 3 teamplayer 4 nauwkeurig werken 5 zelfstandig taken verwerken 6 perfect aanspreekpunt voor klanten, leveranciers en collega’s met vragen / problemen
Welke opleiding moet je volgen als administratief medewerker?
Om als administratief medewerker te kunnen werken, moet je de opleiding voor administratief medewerker volgen. Deze studie kun je vaak in deeltijd volgen. Bijvoorbeeld een avond of ochtend per week les. Er is geen specifieke vooropleiding nodig om deze opleiding te volgen.