Wat zijn de mogelijke gevolgen van de hitte?

Wat zijn de mogelijke gevolgen van de hitte?

Langdurig aanhoudende hitte kan leiden tot klachten van vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. Warmte kan ook huidproblemen geven zoals jeuk en uitslag met blaasjes. Door uitdroging kan kramp, misselijkheid, uitputting, flauwte en bewusteloosheid optreden.

Wat is de gemiddelde temperatuur in België in de zomer?

Met een voor België gemiddelde temperatuur van 18,1°C is juli de warmste maand terwijl januari de koudste is met gemiddeld 3°C. De jaarlijkse normalen van de dagelijkse maximum- en minimumtemperaturen schommelen respectievelijk tussen 11°C en 15,9°C en tussen 3°C en 7,7°C.

Hoe kunnen de effecten van een UHI verminderd worden?

Bomen hebben ook een positief effect op de waterhuishouding en de luchtkwaliteit. Andere maatregelen om het hitte-eilandeffect te verminderen zijn de aanleg van groene daktuinen en groene gevels, en het gebruik van wegdekken die minder warmte absorberen.

Hoeveel graden is het gemiddeld in België?

In 2020 was de gemiddelde jaartemperatuur in Ukkel 12,2 °C (normaal: 10,6 °C). Dit is een nieuw absoluut record sinds 1833, aangezien de gemiddelde jaartemperatuur voor het eerst boven de 12 °C uitkwam. Het vorige record (11,9 °C) dateerde van 2018 en 2014.

Waar in België is het het warmst?

De hoogste maximumtemperatuur werd die gedenkwaardige donderdag 25 juli 2019 gemeten in Begijnendijk: 41,8°C. De laagste Belgische temperatuur dateert van 20 januari 1940 en staat op naam van Rochefort. Berekoud was het toen: MIN 30,1 graden.

Wat betekend hyperthermie?

Hyperthermie betekent letterlijk ‘verhoogde temperatuur’. We geven hyperthermie als plaatselijke warmtebehandeling in combinatie met radiotherapie of chemotherapie. Hyperthermie is een behandeling waarbij de tumor gedurende een uur wordt verwarmd tot 40 à 43°C. Dit gebeurt met microgolfstraling.