Wat zijn de Corona regels in Duitsland?

Wat zijn de Corona regels in Duitsland?

Als u naar of door Duitsland reist, moet u een geldig coronabewijs bij u hebben. Dit geldt ook voor kinderen van 12 jaar en ouder. Een geldig coronabewijs kan uw digitale vaccinatie-, herstel-, of negatieve testbewijs zijn uit de CoronaCheck-app.

Waar 2G+ in Duitsland?

Naar aanleiding van het overleg tussen de Bondsregering en de deelstaten hebben Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen hun coronaverordeningen aangepast. Dit betekent onder andere dat per 13 januari de 2G+-regel geldt in de horeca.

Wat voor mondkapjes Duitsland?

In Duitsland en Oostenrijk is het verplicht om een FFP2-mondmasker te dragen. Dit is een medisch mondmasker. FFP2 staat voor “Filtering FacePiece Partials” en sluit beter af dan stoffen mondkapjes. In Duitsland is daarnaast ook een chirurgisch mondkapje toegestaan.

Waar moet ik op letten als ik naar Duitsland ga?

Waar moet je als toerist rekening mee houden als je in Duitsland bent? ‘Hou er rekening mee dat er in Duitsland echt, steekproefsgewijs, wordt gecontroleerd op de coronabewijzen en de noodzakelijke registratie vooraf. Niet alleen in de 30-kilometerzone achter de grens, maar ook bij parkeerplaatsen en benzinestations.

Wanneer mogen mensen met een verblijfsvergunning door Duitsland naar huis?

EU-burgers of mensen met een verblijfsvergunning in een EU-land mogen door Duitsland naar huis reizen. Dat geldt dus ook voor Nederlanders of mensen met een verblijfsvergunning in Nederland die uit Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Frankrijk of Luxemburg via Duitsland naar huis willen. Zij worden bij de Duitse grens doorgelaten.

Hoe heb je een werkvergunning nodig?

Om een werkvergunning aan te vragen, heb je eerst een Aufenthaltsberechtigung (verblijfsvergunning) nodig. De volledige informatie vind je op de pagina voor verblijfsvergunningen. Studenten hebben geen werkvergunning nodig, zij mogen alleen niet meer dan 90 dagen werken gedurende hun totale verblijf.

Wanneer mag Duitsland de grens oversteeken?

Dit heeft de Duitse regering op 6 april besloten. Wie voor werk de grens oversteekt, is van de quarantaine-regel uitgezonderd en ook goederenverkeer en transitverkeer mag de grens over. Maar de grens naar Duitsland over om op bezoek te gaan, te tanken of boodschappen te doen mag vanaf 10 april niet meer.