Wat verdien je als hoefsmid?

Wat verdien je als hoefsmid?

Na je opleiding start je op ongeveer 1742 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 2046 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 11,83 euro bruto.

Hoe hoefsmid worden?

Hoe word je een Hoefsmid? De opleiding Hoefsmid is op MBO niveau en duurt ongeveer drie jaar. Tijdens die drie jaar zul je niet alleen theorie krijgen maar juist ook veel praktijk. Belangrijke onderwerpen die aan bod komen zijn vanzelfsprekend het smeden, bekappen en beslaan van paarden.

Waar zijn paardenhoeven van gemaakt?

De hoef is een uitgroeisel of verlengstuk van de huid. Het is een bijzondere vorm van huid die bestaat uit verhoornde cellen. De hoef van een paard komt overeen met de nagel van andere zoogdieren.

Doet hoefijzer plaatsen pijn?

In de meeste gevallen worden de ijzers met speciale hoefnagels in de wand gespijkerd. Dat doet geen pijn, het is het gevoelloze gedeelte, vergelijkbaar met je nagel.

Hoeveel verdien je in de paardensport?

De docent paardensport verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Hoelang moet je studeren voor hoefsmid?

De opleiding hoefsmid is een opleiding die in het totaal 2 jaar duurt. Men begint met een eerste jaar ‘assistent hoefsmid’ om te vervolgen met het 2e jaar ‘hoefsmid’. De opleiding bestaat uit 6 modules (zie tabblad programma).

Welke vakken heb je nodig voor hoefsmid?

Communicatie en voorlichting geven over paarden en hoefverzorging hoort ook bij de opleiding tot hoefsmid. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Wat kan je doen tegen droge hoeven?

Om brokkelhoeven te voorkomen moet je hoeven regelmatig nat maken. De hoeven kunnen na het natmaken eventueel ingevet worden. Hoefvet zorgt ervoor dat de hoef het vocht langer vasthoudt.

Wat doe je als hoefsmid?

Wat doe je? Je werkt als hoefsmid op basis van opdrachten van paardenhouders en geeft klanten advies over hoefverzorging van paarden en pony’s, over nazorg en in sommige gevallen over voeding, huisvesting en hygiëne.