Wat tegen bacne?

Wat tegen bacne?

Probeer strakke kleding te voorkomen, voornamelijk tijdens het sporten. Door strakke kleding kan het zweet op je rug blijven zitten en hierdoor de talgklieruitvoergang verstoppen. Dit kan bijdragen aan verergering van de acne. Was je huid na het sporten en zweten ook goed.

Wat is bacne?

Bacne: wat is het precies? De naam verklapt het al een beetje, bij bacne gaat het om acne die zich bevindt op je rug AKA je back. Net zoals op je gezicht, zitten er op je rug ook kliertjes die talg produceren. Wanneer dode huidcellen, bacteriën en talg samen komen gaan de poriën ontsteken en ontstaan er puistjes.

Hoe ziet dode huid eruit?

De dode huidcellen die aan onze huid blijven kleven kunnen negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van je huid. Ten eerste laten ze de huid er dof uitzien. De huid krijgt een grauwe, grijzige gloed en ziet er energieloos uit. Ten tweede zorgen de dode cellen ervoor dat de huid er oneffen uitziet.

Waar komen puisten op je rug vandaan?

Ook heb je op je rug meer talgklieren dan in je gezicht waardoor puistjes sneller ontstaan. De meest voorkomende oorzaken van rugacne zijn hormonen en erfelijkheid. Daarnaast kunnen stress, vette huidproducten en wrijving van bijvoorbeeld een rugtas ook puistjes veroorzaken.

Hoe ontstaat hormonale acne?

Dit komt door een toename in hormonen genaamd androgenen. Deze androgenen kunnen ertoe leiden dat kliertjes in je huid opzwellen en meer talg aanmaken. Die talg kan poriën natuurlijk blokkeren en bacteriën, ontstekingen en pukkeltjes veroorzaken.

Wat te doen tegen acne littekens op rug?

Acnelittekens behandelen zonder laser De Dermapen, IPL, microdermabrasie en peelings zijn ook goede behandelingen om de littekens mee te verminderen. Deze behandelingen worden vaak ingezet bij mensen die milde acnelittekens willen laten behandelen, zonder dat hier lang huidreactie van te zien is.

Wat gebeurt er met dode huid?

Dode huidcellen zijn, surprise surprise, huidcellen die niet langer meer leven. Ze vormen de buitenste laag van je huid. Ze bieden je bescherming en slecht zijn ze op zich dus niet. Als er echter een ophoping van dode huidcellen is, dan zal je huid er dof en oneffen uitzien.

Wat werkt tegen hormonale acne?

Hormonale acne is goed te behandelen met fyto-oestrogenen. Dit zijn natuurlijke, plantaardige hormonen die op een veilige manier acne-uitbarstingen kunnen tegengaan. Fyto-oestrogenen zorgen ervoor dat de overproductie van olie wordt tegengegaan waardoor bacteriën geen kans meer krijgen.

Wat te doen tegen littekens van acne?

Hoe kun je acne-littekens zelf behandelen?

  1. Gebruik een littekencrème.
  2. Kies voor een dagcrème of serum dat vitamine C bevat.
  3. Maak gebruik van een dagcrème met SPF.
  4. Kalmeer je beschadigde huid met huidolie.
  5. Zorg ervoor dat je dagelijks genoeg vitamine A binnenkrijgt.

Wat te doen tegen littekens van puisten?

Deze tips zijn zowel voor rode littekens in je gezicht als op je lichaam.

  1. Gebruik goede, milde huidverzorgingsproducten.
  2. Gebruik dagelijks een exfoliant met BHA.
  3. Gebruik dagelijks een breedspectrum zonnefilter van minimaal SPF 30.
  4. Gebruik producten met veel antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten.