Wat te doen bij kneuzing op scheenbeen?

Wat te doen bij kneuzing op scheenbeen?

Door het gekneusde lichaamsdeel omhoog te leggen, stroomt het bloed terug naar het lichaam. Hierdoor vermindert de zwelling en de pijn. Ook het koelen van de plaats waar het letsel zit gedurende minstens 10 minuten, helpt om de zwelling te laten afnemen.

Hoe lang duurt een gekneusd scheenbeen?

Een zware kneuzing is meestal binnen zes weken genezen. Indien u langer dan zes weken met een gekneusd lichaamsdeel rondloopt of het desbetreffende lichaamsdeel niet kunt bewegen, is het raadzaam om langs uw huisarts te gaan.

Hoe gaat een kneuzing sneller weg?

Voor een vermindering van de pijn en zwelling is het belangrijk om de kneuzing direct te koelen. Houd de kneuzing minimaal 10 minuten onder lauw stromend water of gebruik een HeltiQ Instant Koud Kompres, een HeltiQ Koud Warm Kompres of de HeltiQ Koelspray.

Wat kun je doen tegen kneuzingen?

Koel de plek maximaal 20 minuten onder lauw, zacht stromend water of met ijs of een coldpack. Houd ijs of een coldpack niet rechtstreeks tegen de huid, maar wikkel het bijvoorbeeld in een schone theedoek. Hou op met koelen als de pijn erger wordt.

Hoe voelt een gekneusde scheenbeen?

De kneuzing zelf en de plek eromheen zijn pijnlijk. De pijn wordt erger als je op de kneuzing drukt of beweegt. Rondom de kneuzing kan een zwelling ontstaan. En de plek waar het pijn doet voelt warm aan en kan (een beetje) rood zijn.

Hoe weet ik of mijn scheenbeen gebroken is?

De symptomen van een scheenbeenfractuur zijn: pijn, zwelling, vervorming, uitval van functie (je kunt je been niet meer gebruiken) of juist abnormale beweeglijkheid – dit laatste gaat dan vaak samen met pijn.

Hoe weet je of je een kneuzing hebt?

Bij een kneuzing ontstaat meestal een zwelling, pijn en een bloeduitstorting. Bloeduitstortingen zijn zichtbaar als ‘blauwe plekken’ en ontstaan door een beschadiging van de onderhuidse fijne bloedvaatjes. En verstuiking ontstaat meestal als gevolg van een verkeerde beweging.