Wat moet je gezien hebben in Oslo?

Wat moet je gezien hebben in Oslo?

De mooiste bezienswaardigheden van Oslo

 1. Roetsj van de Olympische Holmenkollen-skischans.
 2. Vigelandsparken: een letterlijke levensloop.
 3. Het adellijke Osebergschip in het Viking Ship Museum.
 4. Wandelen door achtertuinen in Østmarka.
 5. De eigentijdse vlooienmarkt van artistiek Grünerløkka.
 6. De wereld op je bord in Vippa Foodhall.

Is Oslo duur?

Is Oslo een dure stad? De gemiddelde prijzen in Oslo zijn hoger dan in Nederland. Als je je boodschappen doet in Oslo moet je er 1.37 keer meer voor betalen dan in Nederland.

Is Oslo leuk?

Oslo is door Lonely Planet geselecteerd als een van de 10 beste steden ter wereld om te bezoeken in 2018. De Noorse hoofdstad wordt onder andere geroemd om haar combinatie van bijzondere architectuur, kunst, culinaire hoogtepunten en ongerepte natuur.

Wat te doen in Oslo zomer?

Het Vigeland park. Of je nu wel of niet van beelden en kunst houdt, een bezoek aan het tot de verbeelding sprekende Vigeland Park mag niet ontbreken tijdens je tripje naar Oslo.

 • Nors Folkemuseum.
 • Kasteel Akershus.
 • Vikingsskiphuset.
 • Opera van Noorwegen.
 • Frammuseum.
 • Holmenkollen.
 • Boottocht door het Oslofjord.
 • Kun je het noorderlicht zien in Oslo?

  Het Noorderlicht Tussen eind september en eind maart is het donker van de vroege namiddag tot de late ochtend. Dit is de beste tijd om het noorderlicht te zien. Helaas moet je heel veel geluk hebben om het noorderlicht nabij Oslo te zien.

  Waarom naar Oslo?

  De combinatie van stad en natuur En een fjord, een zee en meerdere rivieren (met watervallen, in hartje stad). En natuurlijk kun je dit allemaal los van elkaar bezoeken, maar het feit dat je én die hoge gebouwen (de zogenaamde Barcode) én het water én het bos tegelijk kunt zien maakt Oslo toch wel uniek.

  Wat kost een biertje in Oslo?

  Klinkt al duur, maar het kan altijd duurder. Zo ben je in Oslo €8,87 kwijt voor een biertje. Dubai overtreft alle andere steden met een gemiddelde prijs van €10,34 per glas bier. Pijnlijk voor de portemonnee!

  Wat kost een wijntje in Oslo?

  Kosten van drinken in Oslo Voor een glas wijn betaal je meestal meer dan 100 NOK / 11 euro en voor cocktail ga je richting de 130-150 NOK / 14-16 euro. Een glas frisdrank kost meestal zo’n 40 NOK / 4.5 euro. De prijzen voor koffie lopen erg uiteen. Voor een zwarte koffie betaal je zo’n 30 NOK / 3.20 euro.

  Is Oslo de moeite waard?

  Scandinavische landen zijn niet goedkoop. Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, dus ook niet. De historische stad is wél de moeite waard! Oslo heeft veel bijzondere eigenschappen: dichtbegroeide bossen, fjorden, uitgestrekte vlaktes én vriendelijke mensen.

  Wat is er in Oslo?

  De beste attracties in Oslo

  1. Fram Museum van Noorse Poolexpedities. 6.191. Specialiteitenmusea • Historische musea.
  2. Vikingschiphuis Museum. 9.950.
  3. Noors Volksmuseum. 3.760.
  4. Vigeland Park. 5.272.
  5. The Norwegian National Opera & Ballet. 5.993.
  6. Oslo Fjord. 2.811.
  7. Holmenkollen Springtoren en Skimuseum. 4.333.
  8. Kon-Tiki Museum. 3.316.