Wat Moet ik doen voor het leggen van graszoden?

Wat Moet ik doen voor het leggen van graszoden?

Voor het leggen van de graszoden moet de ondergrond volkomen vlak zijn. Bovendien moet deze door rollen of aandrukken weer in vaste toestand komen.vlak maken met een tuinwals of afrijen met een plank. Als de zode eenmaal ligt, moet ‘nazakken’ uitgesloten zijn. Dit voorkomt dan putten en bulten en dus een slechte, oneffen maaihoogte.

Wanneer kun je graszoden leggen in de tuin?

Het voorjaar (april-mei) en het najaar (augustus-september) vormen de meest ideale periode om graszoden te leggen. Graszoden zelf leggen of uitbesteden? Het leggen van graszoden is vrij eenvoudig maar wordt lastiger naarmate er meer rondingen of obstakels aanwezig zijn in de tuin.

Wat is de voorbereiding van het leggen van grasrollen?

Het leggen van grasrollen bestaat uit twee fases: De voorbereiding. Voordat men begint met het uitrollen van de grasrollen is het belangrijk dat de grond is voorbewerkt en dat de nodige voorbereidingen zijn getroffen. De aanleg. Wanneer de tuin gereed is kunnen de grasrollen uitgerold worden. Fase 1.

Hoe maaien wij uw graszoden?

Wij adviseren u om de graszoden minimaal 1x per week te maaien, in het voorjaar zelfs minimaal 2x per week. Besteed voldoende aandacht aan de graszoden om uw gras optimaal verzorgd te houden en om de kans op onkruidvorming en grasziektes te verkleinen. U kunt dan volop genieten van een mooi groen grastapijt.

Wanneer leveren en leggen wij graszoden?

Wij leveren en leggen graszoden van maart tot en met december. Mocht het weer het toelaten kunnen we altijd eerder starten of eindigen met het seizoen. Wanneer de graszoden in december worden aangelegd en het zou kort daarna gaan vriezen, dan bestaat uiteraard de kans dat de wortels nog niet zijn aangegroeid.

Waarom maaien van uw gras?

Het regelmatig maaien van uw gras is absoluut noodzakelijk bij het onderhouden van uw gras! Het gras 1 x per week maaien is aan te raden, waarbij we u in het voorjaar zelfs willen adviseren om dit 2 x per week te doen. Op deze manier blijft het gras optimaal verzorgd en verkleint u de kans op onkruidvorming en grasziektes aanzienlijk.

Hoe onderhoudt u uw gras in deze periode?

Gras onderhoud is in deze periode dus van groot belang. Maai in deze periode 2 x per week en stel uw maaier hierbij niet korter af dan 3 cm. Zorg er ook voor dat u voldoende sproeit, de grond kan in deze periode heel snel uitdrogen. In mei is het tevens weer tijd om uw gras te bemesten. Bij regenachtig weer kunt u gazonmestkorrels strooien.