Wat moet ik doen als ik mijn OV-chipkaart kwijt ben?

Wat moet ik doen als ik mijn OV-chipkaart kwijt ben?

In een paar eenvoudige stappen blokkeer je je kaart en vraag je snel een vervangende kaart aan:

  1. meld je kaart verloren via je OV-chipaccount;
  2. je kaart wordt geblokkeerd;
  3. vraag gelijk een vervangende kaart aan.
  4. je ontvangt je vervangende kaart binnen uiterlijk drie werkdagen.

Hoeveel kost een vervangende OV?

Een vervangende persoonlijke OV-chipkaart kun je aanvragen als je kaart kapot, verloren of zodanig beschadigd is dat hij niet meer werkt. Zo’n vervangende kaart kost 11 euro in plaats van de 7,50 euro die een nieuwe kaart kost. Dat komt door een besluit van de OV-bedrijven.

Hoe nieuwe OV kaart aanvragen?

Dan kun je zelf via www.ov-chipkaart.nl een nieuwe OV-chipkaart aanvragen. De verkoopadviesprijs van een nieuwe OV-chipkaart is € 7,50. Staat er nog een geldig abonnement of reisproduct op je oude kaart? Dan wordt deze overgezet op de nieuwe kaart.

Wat kost een OV-chipkaart bij Primera?

Verschillende Primera-vestigingen verspreid over het hele land respecteren de verkoopadviesprijs van de OV-chipkaart niet. Vestigingen in onder andere Rotterdam, Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Maastricht vragen tot één euro extra voor de kaart.

Wat kost een OV kaart bij Primera?

Hoe nieuwe OV kaart activeren?

Je OV-chipkaart is standaard voor 2e klasse geactiveerd. Wil je jouw OV-chipkaart activeren voor 1e klasse? Houdt dan je OV-chipkaart voor de NS-kaartautomaat en volg de instructies op het scherm. Ten slotte is er nog de mogelijkheid om online je OV-chipkaart saldo op te laden.

Kun je bij AH een OV kaart kopen?

De OV-chipkaart is op veel plekken te koop in bijvoorbeeld supermarkten (Albert Heijn, Plus), tabakszaken (Primera, Bruna, Readshop), Postagentschappen en natuurlijk kun je deze op onze website OVShop eenvoudig bestellen.

Kun je bij Albert Heijn een OV-chipkaart kopen?

Albert Heijn Op deze locatie kun je: Anonieme OV-chipkaart kopen. Laatste tien transacties inzien. Ophalen aanvraag/wijziging/beëindiging automatisch opladen.