Wat mag na hernia operatie?

Wat mag na hernia operatie?

In het kort

  • Een paar uur na een hernia-operatie mag u rechtop zitten.
  • U mag ook een stukje lopen als dat lukt.
  • Na 1 of 2 dagen kunt u waarschijnlijk naar huis.
  • De meeste gewone dingen die u elke dag doet kunt u alweer doen.
  • Bewegen is goed.
  • De meeste mensen hebben na 2 tot 4 weken veel minder pijn in het been.

Welke sport is het beste na een hernia operatie?

Een hele rugvriendelijke sport is zwemmen. Ook andere sporten zoals fietsen, wandelen en wellicht roeien kunnen helpen om zijn rug sterk te houden en leveren minder risico’s op.” In Het Consult beantwoorden experts wekelijks gezondheidsvragen van lezers.

Hoe lang duurt het herstel van een hernia?

U kunt het beste afwachten bij een hernia. De kans is groot dat uw klachten vanzelf overgaan. Bij 3 van de 4 mensen gaan hernia-klachten namelijk vanzelf over binnen 12 weken.

Hoe lang duurt herstel na hernia operatie?

De eerste 6 weken ligt de nadruk op het herstel van uw wond en het weer oppakken van dagelijkse activiteiten. Vanaf de 6e week na de operatie is uw rug voldoende hersteld om ook zwaardere activiteiten aan te kunnen. U mag dan rustig beginnen met werken, sporten, en krachttraining.

Hoelang revalideren na hernia operatie?

Het totale herstel na de operatie bij een rughernia zal ongeveer drie tot zes maanden duren. De hersteltijd verschilt per persoon en hangt van een aantal factoren af, waaronder: Soort operatie.

Welke beweging is goed bij hernia?

Wandelen en zwemmen zijn goede manieren om te bewegen met een hernia. Hierbij belast u uw rug niet te veel. Wanneer u veel pijn heeft als u beweegt, kunt u in overleg met de behandelend arts pijnstillers gebruiken. Daarbij wordt het aanbevolen om regelmatig af te wisselen tussen liggen, zitten, staan en lopen.

Is wandelen goed met een hernia?

Hoelang mag je niet werken met een hernia?

De eerste 6 weken adviseren we u niet langer dan 15 minuten achterelkaar te zitten. Werken: u mag tot uw controle bij de neurochirurg, 6 weken na de operatie, niet werken.