Wat mag er in de ondergrondse container?

Wat mag er in de ondergrondse container?

Wat mag WEL in de ondergrondse container voor restafval? Huishoudelijk restafval in een gesloten zak mag in de ondergrondse afvalcontainer. Ook plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons mogen er in. Het maakt niet uit of u daarvoor een vuilniszak, een pedaalemmerzak of een draagtas gebruikt.

Wat mag er in een bouw en sloop container?

Dus bijvoorbeeld glas, steen, hout, ijzer, isolatiemateriaal, steen, gasbeton, wandtegels, vloertegels, laminaat, gibo blokken, gipsplaten, stuc en behang. Ook verpakkingsmaterialen zoals kunststof en papierkarton mogen in een bouw en sloopcontainer.

Hoeveel zakken mag je in de ondergrondse containers?

Gooi uw afval verpakt in een (vuilnis)zak van maximaal 50 liter in de container. U mag het afval niet los in de container gooien. Met de toegangspas kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week een aantal ondergrondse containers in uw buurt openen om uw afval daarin te storten.

Hoe stenen afvoeren?

De meest eenvoudige manier voor het gratis afvoeren van bestrating is deze op te laten halen door iemand die de tuintegels zelf kan gebruiken. Zet de tegels bijvoorbeeld te koop op marktplaats of bied ze gratis aan. Dit kost u de minste moeite, u maakt er een ander blij mee en u verdient er wellicht zelfs nog iets aan.

Kan restafval gerecycled worden?

Veel van het afval kan immers gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Als het afval echter niet gescheiden wordt, komt het in de restafval container terecht. Maar een klein deel van het afval dat bij het restafval terechtkomt, kan nog gerecycled worden.

Wat in Chemobox?

De chemobox, ook wel KCA-box of milieubox genoemd, is een afsluitbare kunststof minicontainer waar huishoudens hun klein chemisch afval (KCA) zoals oude batterijen, spaarlampen, medicijnen, verfresten, lege spuitbussen en andere chemische producten, veilig in kunnen opslaan en bewaren.

Wat is een Chemobox en een chemokar?

De chemokar is een vuilophaaldienst die in een stad het klein chemisch afval ophaalt dat niet in de vuilnisbak mag worden gegooid. Dit afval kan op bepaalde dagen worden aangeboden bij zogenaamde “chemo-haltes”. In andere plaatsen doet de chemokar zijn rondje door het hele dorp, en laat een wijsje horen.