Wat kost synthetische kerosine?

Wat kost synthetische kerosine?

Als de ruwe olie $144/barrel kost, kost synthetische kerosine niet veel meer dan fossiele. Als de olieprijs $30 per barrel is, is synthetische kerosine bijna zes keer zo duur (in dat plaatje staat een foutje).

Waarom geen belasting op kerosine?

Vooralsnog is kerosine – of algemener: vliegtuigbrandstof – vrijgesteld van belasting. Dat is anders dan bij bijvoorbeeld autobrandstof, waar je in Nederland aan de pomp flink accijns over betaalt. De belastingvrijstelling voor vliegtuigen geldt over bijna de hele wereld.

Wie levert kerosine op Schiphol?

Aircraft Fuel Supply (AFS) is namens KLM/ Air France en de op Schiphol vertegenwoordigde brandstofleveranciers verantwoordelijk voor de ontvangst, behandeling, coördinatie en distributie van kerosine.

Hoeveel brandstof verbruikt een 737?

Gemiddelde brandstofverbruik Boeing 737-800 Een Boeing 737-800 verbruikt ongeveer 40 kilogram brandstof per minuut. Dit is gemiddeld genomen. Het ligt er onder andere aan hoe zuinig de maatschappij op die dag met dat toestel op die route wilt vliegen.

Wat is synthetische kerosine?

Synthetische kerosine, gemaakt met duurzaam geproduceerde elektriciteit en CO2 ingevangen uit lucht (direct air capture) of water, is voor de lange termijn verreweg het aantrekkelijkste alternatief voor fossiele kerosine.

Hoe werkt synthetische kerosine?

Synthetische brandstof wordt gemaakt van uit de lucht afgevangen CO₂, water en duurzame elektriciteit. Met behulp van duurzame stroom wordt de afgevangen CO₂ samen met water omgezet in waterstof en koolstofmonoxide. Van dit samengestelde gas kunnen koolwaterstoffen worden gemaakt.

Hoeveel accijns op kerosine?

Nederland had in 2011 een accijns van 0,42 euro per liter kerosine voor alle binnenlandse commerciële vluchten en alle binnenlandse en internationale pleziervluchten, inclusief niet-commerciële zakenvluchten.

Waar komt de kerosine van Schiphol vandaan?

Een directe pijpleiding naar Schiphol “Oiltanking is een van de grootste olieopslagbedrijven ter wereld. Mede dankzij ons bedrijf is Amsterdam de grootste benzinehaven van de wereld. Meer dan de helft van onze tanks is gevuld met benzine. De andere tanks bevatten (bio)diesel en kerosine.

Waar wordt kerosine van gemaakt?

Kerosine is een bij gefractioneerde destillatie van aardolie verkregen middenfractie, volgend op de benzinefractie. Het wordt verkregen bij een kooktraject van ca. 150–300 °C.