Wat kost een taxi van vliegveld Boedapest naar centrum?

Wat kost een taxi van vliegveld Boedapest naar centrum?

Voor een taxirit naar het centrum van de stad betaalt u 7.300 Hongaarse forint. De officiële taxi partner van het vliegveld is Főtaxi, zij rekenen een starttarief van 700 HUF en een prijs per kilometer van 300 HUF. Buiten de aankomsthal van Terminal 2A en Terminal 2B zijn desks waar u een taxi kunt regelen.

Hoe heet vliegveld Budapest?

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, zoals de luchthaven voluit heet, ligt ongeveer 16 kilometer ten zuidoosten van het centrum van de stad. Er rijden bussen van en naar het vliegveld. Bus 200E is een lijn die dag en nacht van het Nagyvárad tér metrostation naar Budapest airport rijdt.

Wat kost een taxi in Boedapest?

Taxi – De taxi’s van Boedapest zijn herkenbaar aan hun gele kleur. Basistarief is HUF 450 met daarop een ritprijs van HUF 280 per km. Vraag vooraf naar de prijs en let erop dat de taxi en meter heeft (die ook aan staat). City Taxi en Főtaxi gelden als betrouwbare taxibedrijven.

Kan je in Boedapest met euro betalen?

In Hongarije kun je niet betalen met de euro. In Boedapest en dus in heel Hongarije is de euro (nog) niet ingevoerd. De munteenheid waarmee je betaalt is de Hongaarse Forint, ook wel afgekort als HUF of Ft.

Hoeveel luchthavens in Hongarije?

Hongarije telt in totaal negen luchthavens, waarvan vijf internationale vliegvelden, te weten Budapest Ferenc Liszt International Airport, Debrecen International Airport, Hévíz-Balaton Airport in Sármellék, Győr-Pér International Airport en Pécs-Pogány International Airport.

Waar geld wisselen in Budapest?

In Boedapest kun je je euro’s voor Hongaarse Forinten wisselen bij banken. Doe dit niet op het vliegveld van Boedapest zelf. Daar betaal je bij de wisselkantoren veel te veel voor het wisselen van euro’s naar Hongaarse Forinten.

Is er Uber in Boedapest?

Über in Boedapest De bekende app Über, waarmee je een goedkope taxirit kunt maken, is niet te gebruiken in Boedapest. Dit was voorheen wel het geval, maar sinds juli 2016 kun je geen gebruik meer maken van deze service.

Hoe betaal je in Boedapest?

In Boedapest betaal je daarom met de nationale Hongaarse munt forint (ft, HUF). Je kunt op veel toeristische plekken ook met euro’s betalen, maar de wisselkoers die dan gehanteerd wordt is over het algemeen niet zo gunstig. Probeer daarom zoveel mogelijk met Hongaars geld te betalen.

Hoeveel kost pinnen in Hongarije?

Het makkelijkste betaalmiddel in Hongarije is de Forint. Je kunt het beste pinnen en met contanten overal betalen. Handig om te weten is wel, dat je per transactie bij een ATM ongeveer €2,50 betaalt. Dit komt omdat de bank ook geld in rekening brengt om de koers te berekenen.

Wat kost een vliegticket Hongarije?

Vliegen naar Hongarije

Goedkoopste vlucht gevonden € 19
Gemiddelde vliegtijd 1 uur 60 min
Goedkoopste maand om te vliegen april
Populairste luchtvaartmaatschappijen KLM
Vluchten per week 83