Wat kan je gebruiken ipv tandpasta?

Wat kan je gebruiken ipv tandpasta?

Alternatieven voor tandpasta

  • Kokosolie. Waar gebruik je dit wondermiddel niet voor? Omdat kokosolie antibacterieel werkt doodt het alle bacteriën in je mond.
  • Bicarbonaat/ Baking soda. Dit lichte schuurmiddel zorgt ervoor dat je tanden wit blijven. Bovendien helpt het tegen een slechte adem.
  • Zeezout.

Wat is Duraphat tandpasta?

WAT IS DURAPHAT® 5000 PPM TANDPASTA EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? Dit middel wordt gebruikt om dentale cariës (tandbederf, gaatjes) te voorkomen bij jongeren van 16 jaar en ouder en volwassenen, met name bij patiënten met een risico op meerdere vormen van cariës.

Wat is een alternatief voor tandenpoetsen?

Een gaasje of een vingertandenborstel met fluoridetandpasta kunnen praktische vervangers zijn. Als ook deze vorm van tandenpoetsen niet mogelijk is, kan een spoelmiddel of mondspray op basis van chloorhexidine uitkomst bieden.

Hoe maak je je eigen tandpasta?

Om snel en eenvoudig dit tandpasta recept te maken heb je maar 3 – 4 ingrediënten nodig: Kokosolie, baking soda (zuiveringszout), zeezout en een paar druppeltjes etherische olie zoals bijv. tea tree, citroen, pepermunt of spearmint/groene munt olie.

Hoe belangrijk is tandpasta?

Wanneer u gezonde tanden en tandvlees wilt hebben dan is een goede mondhygiëne van het grootste belang. Door te poetsen met tandpasta wordt het gebit beter gereinigd dan wanneer alleen met water wordt gepoetst. Zeker het gebruik van een fluoride tandpasta blijkt essentieel om cariës te voorkomen.

Waar kan je je tanden mee poetsen?

Met een handtandenborstel kun je je gebit prima reinigen. Toch wordt door mondhygiënisten aangeraden te poetsen met een elektrische tandenborstel.

Waarmee kan je je tanden poetsen?

Gebruik een tandenstoker of rager tussen de tanden Met een tandenborstel alleen kunt u de ruimten tussen de tanden en kiezen niet goed schoonmaken. Dat geldt zowel voor een handtandenborstel als een elektrische tandenborstel. Gebruik daarom voor de tussenruimten een tandenstoker of een rager.