Wat kan je doen tegen pijnlijke hielen?

Wat kan je doen tegen pijnlijke hielen?

Denk dan aan rust nemen, rekoefeningen doen en goede schoenen dragen. Ook simpele middelen als de Strassburg Sock en inlegzooltjes helpen vaak. Anders moet je naar een arts. Die kan je adviseren over fysiotherapie, shockwave of zelfs injecties en operaties.

Hoe heet de achterkant van je hiel?

Als de achterkant van de schoen (ook wel het contrefort genoemd) te veel tegen de hiel drukt, of als het contrefort juist niet aansluit waardoor de schoen gaat slippen, kunnen de slijmbeurzen van de achillespees geïrriteerd raken en/of gaan ontsteken.

Kan niet meer lopen door hielspoor?

Blijf bewegen, maar sta of loop niet heel erg lang. Hielspoor gaat meestal vanzelf over. Dit kan een aantal maanden tot een jaar duren.

Hoe herken ik een hielspoor?

Dit zijn de meest voorkomende hielspoor symptomen:

  1. Pijn onder de hiel.
  2. Pijn onder de voet na stilzitten.
  3. Pijn bij lopen, vooral bij net opstarten.
  4. Problemen om lang stil te staan.
  5. Stijf of gespannen aanvoelen van de peesplaat onder de voet.

Hoe heet de achterkant van je voet?

Met de hiel wordt de achterzijde van de voet bedoeld, en met de hak de onderzijde van dit gedeelte van de voet.

Hoe wordt hielspoor vastgesteld?

Met het verhaal van de klachten en lichamelijk onderzoek kan de (sport)arts de blessure vaststellen. Op een röntgenfoto kan een verkalking gezien worden, deze staat echter niet in verband met de klachten. Met een echo kan eventueel een zwelling van het peesblad gezien worden en de blessure worden bevestigd.

Kun je hielspoor zien?

Echografie is uiterst geschikt om een hielspoor aan te tonen, om daarvoor naar het ziekenhuis te gaan en daar een röntgenfoto te laten maken is niet nodig, tenzij de dokter vermoedt dat de pijn in het hielbot zelf veroorzaakt wordt, zoals met een breuk of een groeiende massa in het bot of juist het ontstaan van een gat …

Wat is pijn aan de achterkant van de hiel?

Een van de meest voorkomende klachten aan de voeten is pijn aan de achterkant van de hiel. Hoewel de voet ingenieus is ontworpen, zijn de enkels van groot belang om stabiliteit te bieden aan het lichaam dat gedragen wordt. Ze zijn dan ook met elkaar verbonden door een groot netwerk van spieren, pezen en gewrichten.

Wat kan ik voorkomen bij pijn in de hiel?

Hielpijn die veroorzaakt wordt door mechanische oorzaken kan meestal worden voorkomen. Het gaat dan om maatregelen als het vermijden van schoenen die knellen aan de achterkant, het geleidelijk opbouwen van (hard)looptrainingen, het dragen van schoenen met een hak etc. Soms kan fysiotherapie helpen bij het tegengaan en voorkomen van pijn in de hiel.

Wat zijn oorzaken van hielpijn?

Oorzaken van hielpijn In de meeste gevallen heeft hielpijn een mechanische oorzaak. Het kan ook worden veroorzaakt door artrose, infectie, een auto-immuunprobleem, een trauma, een neurologisch probleem of een andere systemische aandoening (dat wil zeggen een aandoening die het hele lichaam beïnvloedt).

Wat is een ontsteking van de pezen tussen hiel en bal van de voet?

De pijn bij een ontsteking van de pezen tussen hiel en bal van de voet is voelbaar in het midden van je voet. Typisch is een vlammende pijn onmiddellijk na het opstaan, die gedurende de dag afneemt. Wanneer je de voet sterk belast, neemt de pijn weer toe.