Wat is zeilkleding?

Wat is zeilkleding?

Zeilen wordt beoefent onder verschillende soorten weersomstandigheden waardoor er ook veel variatie in zeilkleding is. Zeilkleding moet over het algemeen bestand zijn tegen het water, de kou en de wind, maar ook tegen de zon en de hitte.

Wat is een goed zeilpak?

Spijkerstof is erg stevig, maar isoleert niet heel goed en is vrij zwaar. Een lichte, synthetische outdoorbroek of een broek van Fleece is veel prettiger om onder je zeilpak te dragen. Een stratenmakersbroek kan lekker warm zijn, en heeft meestal ook nog vakken op de knieën om kniebescherming in te plaatsen.

Welke Zeiljas kopen?

Een dun wetsuit is dan veel te koud. Een dik wetsuit of een droogpak zorgen voor meer warmte. Als het warm is verlies je ook veel warmte via je hoofd, handen en voeten. Een goede muts, zeilhandschoenen en warme neopreen zeillaarzen en sokken zorgen er voor dat je het niet koud hebt.

Wat is een Spraytop?

Een spraytop is de perfecte aanvulling op uw wetsuit wanneer het wat kouder wordt. Een spraytop is waterdicht en laat geen wind door. Optimale bescherming tegen de elementen dus! En anders dan bij een regenjas behoudt u uw bewegingsvrijheid.

Welke wetsuit voor zeilen?

Erg populair onder zeilers zijn de long john wetsuits welke je kan combineren met verschillende tops. Alle wetsuits met lange benen zijn voorzien van een versteviging op de knieën. Op enkele wetsuits na hebben de meeste wetsuits niet een extra versteviging op het zitvlak.

Welke maat Zeilbroek?

Maattabel

Maat Leeftijd Borstmaat
68 4-6 mnd 47
74 6-9 mnd 49
80 9-12 mnd 51
86 1- ½ jaar 53

Wat draag je onder Zeilbroek?

Een waterdichte jas is vaak ook winddicht; ook dat is wel zo fijn op de boot. 👖 Kun je een spijkerbroek dragen tijdens het zeilen? Dat kan zeker. Veel mensen dragen een spijkerbroek onder een zeilbroek.