Inhoudsopgave
Wat is verzekeringsbemiddeling?
Verzamelnaam voor de werkzaamheden van een verzekeringstussenpersoon, die erop gericht zijn verzekeringsovereenkomsten tot stand te brengen tussen zijn klant enerzijds en een verzekeraar anderzijds alsmede alle verdere diensten die hij in verband met tot stand gekomen verzekeringen daarna moet verrichten.
Wat is Assurmifid?
De IDD-richtlijn die in Belgisch recht is omgezet met de wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen, voert informatievereisten en gedragsregels in voor alle distributeurs van verzekeringsproducten (verzekeringsondernemingen en verzekeringstussenpersonen).
Wat is Verzekeringsdistributie?
het voorstellen van verzekeringsovereenkomsten; het realiseren van voorbereidend werk tot het sluiten van verzekeringsovereenkomsten; het sluiten van verzekeringsovereenkomsten, dan wel in het assisteren bij het beheer en de uitvoering van verzekeringsovereenkomsten, in het bijzonder in het geval van een schadegeval.
Wat is de wet Cauwenberghs?
De Wet van 27 maart 1995 over de verzekeringsbemiddeling en de distributie van verzekeringen – de Wet-Cauwenberghs in het verzekeringsjargon – bestaat 25 jaar. Deze wet regelde voor het eerst de toegangsvoorwaarden voor de verzekeringstussenpersonen en organiseerde de controle op hun activiteiten.
Wat is het hoofddoel van de Insurance Distribution Directive IDD )?
Het doel van de IDD is het creëren van een gelijk speelveld voor alle marktpartijen die bij de verkoop van verzekeringen betrokken zijn, het verbeteren van de bescherming van de consument en het bevorderen van een interne markt voor financiële diensten.
Wat moet je kennen voor examen?
Examentips voor de voorbereiding op het examen
- Examentip #1: Oefen oude examens.
- Examentip #2: Gebruik video’s.
- Examentip#3: Leer de examenstof thema voor thema.
- Examentip #4: Combineer verschillende middelen om je te helpen slagen.
- Examentip #5: Begin op tijd met leren.
- Examentip #6: Leg iemand anders de examenstof uit.
Waar vind ik mijn FSMA nummer?
op uw briefpapier; op uw andere documenten over uw bemiddelingsactiviteiten; op uw reclame; aan de klant op papier of op een duurzame drager, voorafgaand aan de sluiting van een verzekeringsovereenkomst of, zonodig, bij verlenging of wijziging van de verzekeringsovereenkomst.
Hoeveel verdiend een verzekeraar?
Vandaag verdient een werknemer in de bank- en verzekeringssector gemiddeld 4.174 euro bruto/maand. Dat is een stijging van precies 13,5% ten opzichte van het gemiddeld brutomaandloon in 2017 in deze sector, dat toen nog 3.678 euro bedroeg. Maar zoals gezegd, dit is slechts het gemiddelde.