Wat is een Mousseur?

Wat is een Mousseur?

Een mousseur is een klein onderdeel dat aan de onderkant van de uitloop van de kraan gemonteerd wordt. De mousseur voegt lucht aan het water toe, waardoor het water zachter wordt én men ook nog eens water bespaart. Doordat de waterstraal zachter is, spettert de kraan ook nog eens minder.

Wat is een perlator?

Wat is een perlator? Een perlator wordt ook wel een straalregelaar genoemd. Deze straalregelaar is het onderdeel aan het uiteinde van de kraan. De straalregelaar zorgt ervoor dat er lucht wordt toegevoegd aan het water dat uit de kraan komt.

Heeft elke kraan een perlator?

De perlator kan bij alle soorten kranen voorkomen. Overigens wordt er bij een badkraan in veel gevallen minder lucht toegevoegd dan bij een andere kraan, bijvoorbeeld een keukenkraan. Dit komt omdat het bad dan sneller vol kan raken doordat er dan juist meer water wordt gebruikt.

Hoe perlator ontkalken?

Bij de meeste kranen kunt u dit zeefje – of perlator – makkelijk losschroeven. Leg het in een bakje met verdunde schoonmaakazijn en zorg dat het volledig ondergedompeld is. Is er erg veel kalk, dan kunt u ook pure azijn gebruiken. Na een nachtje weken moet het zeefje normaal gesproken weer vrij van kalk zijn.

Wat is een anti kalk perlator?

Een perlator is eigenlijk een synoniem voor mousseur, een onderdeel van de kraan die ervoor zorgt dat er lucht bij de waterstraal komt. Dit voorkomt het spetteren en zorgt ervoor dat er minder water wordt verbruikt.

Wat is M22?

De maatvoering M22 is de meest voorkomende maatvoering voor wastafel- en keukenuitlopen. De uitvoering M24 met een buitendraad komt vaak voor bij kranen met een gegoten uitloop. Hier wordt de straalregelaar in de uitloop gedraaid.

Wat is een cartouche van een kraan?

De cartouche bevat een draaistuk dat de buis afsluit waar het water door stroomt. Wanneer de kraan wordt opengedraaid, ontstaat er een opening. Hierdoor kan het water er doorheen stromen en de kraan uitkomen.