Wat is een elektrostatische ontlading?

Wat is een elektrostatische ontlading?

Een elektrostatische ontlading (met name in de elektronica vaak met het Engelse ESD, electrostatic discharge, aangeduid) is een kortdurende elektrische stroom tussen twee verschillend elektrisch geladen (geïsoleerde) lichamen, waardoor ladingsvereffening, althans in zekere mate, plaatsvindt.

Wat is een evenwichtsreactie?

Een evenwichtsreactie is een reactie die twee kanten op werkt. Zulke reacties eindigen niet, zoals bij verbranding wel gebeurt, maar blijven reageren. Na een bepaalde tijd bereiken deze reacties een bepaald evenwicht, waarin de concentraties van de stoffen constant blijven.

Wat is een statische elektriciteit?

Officieel: Statische elektriciteit is een elektrostatische lading op een ge soleerd persoon of object. Statische elektriciteit kenmerkt zich door de aanwezigheid van een (hoge) spanning met een geringe energieinhoud.

Waar ligt het evenwichtsorgaan?

Het evenwichtsorgaan ligt in het binnenoor. Het is een zeer fragiel orgaantje en ligt daarom verscholen achter het rotsbeen, het stevigste bot van het lichaam. Samen met het gehoororgaan vormt het een anatomische eenheid.

Wat is elektrische lading?

Elektrische lading, vaak kortweg lading genoemd, is een natuurkundige grootheid (symbool Q) die aangeeft op welke manier een deeltje wordt beïnvloed door elektrische en magnetische velden. Voorwerpen kunnen positief of negatief geladen zijn.

Wat is elektrostatische kracht?

Elektrostatische krachten zijn aantrekkelijk of afstotende krachten tussen de deeltjes die worden veroorzaakt door de elektrische ladingen. Deze kracht wordt ook wel de Coulomb kracht of Coulombinteractie. Het is genoemd naar de Franse natuurkundige Charles-Augustin de Coulomb, die de kracht in 1795 beschreven.

Hoe kan je statische elektriciteit opwekken?

Met een ballon kan je ook statische elektriciteit opwekken: wrijf ermee over het hoofd en de haren trekken naar de ballon toe. Over het algemeen wekken kunststof stoffen meer statische elektriciteit op dan natuurlijke stoffen. Wol, leder en katoen is natuurlijk, overig materiaal kunststof stoffen.

Statische elektriciteit. Statische elektriciteit is de benaming voor elektriciteit die zich voordoet in slecht- of niet-geleidende stoffen.