Wat is dynamisch balanceren?

Wat is dynamisch balanceren?

Dynamisch balanceren inclusief meten krachtvariatie Deze vorm van onbalans wordt verholpen met behulp van balanceren waarbij de twee zwaartepunten aan de binnen- en buitenzijde van het wiel gecorrigeerd worden door het plaatsen van gewichtjes aan de buitenkant van de velg. Dit is de meest gangbare vorm van balanceren.

Waarom Plaklood?

Zeker als je mooi lichtmetaal onder je auto hebt ga je voor plaklood. Het is alleen een even schrobben om de plakresten van dit soort kleefgewichten te verwijderen. Plaklood zit namelijk muurvast.

Hoeveel lood balanceren?

Hoeveelheid onbalans: Een normaal wiel heeft meestal tussen de 10 en 30 gram onbalans. Het komt een enkele keer voor dat het wiel totaal geen onbalans heeft, omdat de band per toeval op precies de goede positie van de velg is gemonteerd.

Wat is statisch balanceren?

Tijdens het balanceren worden twee zwaartepunten aan de binnen-en buitenzijde van het wiel gemeten waarna de onbalans wordt gecorrigeerd door zinkgewichten aan te brengen op de velg. Bij statisch balanceren wordt alleen de hoogteslag van een wiel gemeten en gecorrigeerd (afbeelding links).

Waarom band balanceren?

Het doel van de bandenbalans is om het gewicht gelijkmatig over de gehele omtrek van de band te verdelen. Wielen die uit balans zijn, kunnen tijdens het rijden vervelende trillingen veroorzaken. Ook leidt dit tot voortijdige slijtage van de ophanging en stuuronderdelen, roterende onderdelen en banden.

Welke onderdelen kunnen onbalans veroorzaken?

Dynamische onbalans De meest voorkomende oorzaken van dit probleem zijn: Ongelijkmatige slijtage aan de randen. Vervorming van/of impact op de velgrand. Onregelmatig aanhalen van wielmoeren.

Hoeveel lood maximaal op velg?

zodra een band/wiel combinatie meer dan 55 gram onbalans bevat, moet de band t.o.v. de velg verdraaid worden.

Hoe kun je zien dat een velg krom is?

U kunt een kromme velg herkennen aan een van deze situaties: Het stuurt trilt tijdens het rijden. Uw stoel of de achterbank trilt tijdens het rijden. De auto trilt bij een bepaalde snelheid (vaak rond de 80 kilomter per uur)