Wat is de beste tijd om naar Peru te gaan?

Wat is de beste tijd om naar Peru te gaan?

Over het algemeen zijn de maanden mei tot en met oktober aan te wijzen als de beste reistijd voor Peru. Gedurende deze maanden is het weer in de meeste regio’s op zijn best. De hoogste temperaturen zijn er in onze zomermaanden, van juni tot en met augustus.

Hoe lang reizen door Peru?

De totale reis duurt dan zo’n 18 uur! In het hoogseizoen liggen de prijzen van de vliegtickets vaak hoger, zo rond de €700. In Peru is het 6 tot 7 uur vroeger dan in Nederland, afhankelijk van onze zomer of wintertijd. Voor Peru worden inentingen aanbevolen.

Hoe is het klimaat in Peru?

Klimaat Peru Peru heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het is meestal (erg) warm, vochtig en het hele jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Peru is 23°C en er valt in een jaar tijd 16 mm regen. Het is er 334 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 77% en een UV-index van 6.

Waarom is Peru gevaarlijk?

Wees alert op de lokale veiligheidssituatie in het grensgebied met Brazilië en betreed het gebied alleen met een lokale gids. Vermijd het Amazonegebied in het noordoosten van Peru. Hier zijn illegale cocaplantages en drugshandel.

Hoe duur is Peru?

Als antwoord op de vraag hoe duur is Peru kunnen we aangeven dat je gemiddeld uit moet gaan van een dagbudget van minimaal €35 per persoon per dag. Voor dit bedrag kun je het vliegtuig pakken tussen Cusco en Lima, eet je soms iets luxer en je doet verschillende tourtjes.

Welk klimaat heeft de kuststreek van Peru?

Lima’s klimaat is vochtig en subtropisch mild, zonder extreem heet of koud weer. Het klimaat in Lima dankt haar specifieke eigenschappen aan de koude Humboldt stroom die langs de kust stroomt.

Hoeveel dagen in Cusco?

Voor de Inca’s was Cusco de navel van de wereld. De toegangspoort naar Machu Picchu herbergt een schat aan archeologische vondsten. Het is een stad waar je makkelijk tien dagen kunt doorbrengen. De hoofdstad van het Inca-rijk behoort tot de mooiste steden van Zuid-Amerika.