Wat is de beste plaats voor een radiator?

Wat is de beste plaats voor een radiator?

Een radiator kunt u het beste op de koudste plaatst in de ruimte bevestigen. Hierbij kunt u denken aan een buitenmuur of onder een raam. Hierdoor voorkomt u dat er grote temperatuurverschillen ontstaan in de ruimte. U kunt een radiator het best zo laag mogelijk bij de grond plaatsen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een radiator?

Wanneer je een radiator gaat kopen, moet je letten op de aansluiting. Het is belangrijk dat je weet wat de bestaande situatie is van de aanvoer- en retourleiding en waar de aanvoer- en retourleiding kan komen te zitten bij de radiator. Zo kan de bestaande aansluiting bijvoorbeeld uit de muur komen of uit de vloer.

Wat kost het om een radiator te laten plaatsen?

De prijs voor het verplaatsen van een radiator ligt tussen de 250 en 500 euro. De prijs is afhankelijk van het uurloon van de loodgieter, de hoeveelheid leidingwerk en het type radiator.

Waarom zit een radiator onder het raam?

Om dat koudegevoel tegen te gaan en de ruimte aangenaam warm te krijgen, installeerden ze in de twintigste eeuw altijd een radiator onder het raam. De opstijgende warmte van de radiator vormt namelijk een soort warmteluchtgordijn dat je afschermt van de koude lucht.

Wat kost vervangen radiatorkraan?

Over het algemeen kan je rekenen op zo’n 10 tot 40 euro voor de radiatorkraan te vervangen en op 20 tot 60 euro voor een thermostatische radiatorkraan in de plaats te laten monteren. Een radiatorknop vervangen zal je tussen de 85 en 100 euro kosten.

Waar elektrische radiator plaatsen?

Installeer een elektrische radiator nooit tegen de badwand of douchewand maar hou voldoende afstand. Koop enkel spatwaterdichte elektrische radiatoren in de badkamer. ( IP-normering van minimaal IPX4 ) Plaats nooit brandbare zaken dichtbij een elektrische convector of accumulator.

Kun je een radiator draaien?

De meeste radiatoren zijn voorzien van een voetventiel op de afvoerleiding. Door dit voetventiel dicht te draaien kunt u een radiator eenvoudig demonteren zonder dat u de hele installatie hoeft af te tappen.