Wat heb je nodig als je naar Egypte reist?

Wat heb je nodig als je naar Egypte reist?

Als u naar Egypte reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.

Kan je als vrouw alleen naar Egypte?

Vooral erg leuk, want Egyptenaren zijn ontzettend behulpzaam en gastvrij. Maar natuurlijk gelden er wel andere regels en is het anders reizen dan bijvoorbeeld in Europa. Als je je van tevoren inleest over de gewoonten en gebruiken red je je prima in Egypte, ook in je eentje als vrouw.

Wat zijn de gewoontes in Egypte?

In Egypte eet men met de rechterhand. De rechterhand is bedoeld voor alledaagse taken, terwijl de linkerhand gebruikt wordt voor “onreine” taken. Om een tweede portie vragen wordt in Egypte als een groot compliment gezien. Het kan voorkomen dat een leeg bord meteen weer wordt bijgevuld zonder dat u erom vraagt.

Wat dragen vrouwen in Egypte?

Egypte is een islamitisch land. Draag bij voorkeur kleding die de schouders bedekt en een rok of broek tot de knie en geen strakke kleding. Als u een moskee wilt bezoeken, draag dan bedekkende kleding. Voor vrouwen geldt dat zij hun hoofd moeten bedekken.

Wat zijn de normen en waarden van Egypte?

Egyptenaren houden van een relaxed ritme en proberen zoveel mogelijk stress te vermijden. Een veelgehoord antwoord is dan ook ‘Insha Allah’; als Allah het wil. Van reizigers wordt verwacht dat ze zich gepast kleden. Kleding moet de schouders bedekken en rokken of broeken moeten tot de knie komen.

Wat is de cultuur in Egypte?

De Egyptische cultuur is één van de oudste culturen ter wereld. Het kreeg in de loop der tijd invloed van het christendom en de islam. Hieruit ontstond de Arabische taal, het wordt door de Egyptenaren ook wel Egyptisch Arabisch genoemd.

Wat moet je niet doen in Egypte?

U mag niet alles fotograferen Wat hier allemaal onder valt, is vaag, maar u moet denken aan kazernes, politiebureaus, grensposten, ambassades etc. Doe dit niet, u kunt hiervoor worden gearresteerd. En geloof ons, een Egyptische gevangenis is een plek waar u liever niet komt tijdens uw vakantie.

Wanneer moet u in Egypte zijn?

Zolang u in Egypte bent wordt aangeraden rekening te houden met de volgende corona-maatregelen: Er geldt een avondklok; blijf tussen 21:00 en 06:00 uur binnen. Horecagelegenheden zijn gesloten, maar supermarkten en apotheken blijven open. Zorg snel voor een geschikte accommodatie als u niet verwacht op korte termijn terug te keren.

Wat is de stand van zaken in Egypte?

Het coronavirus in Egypte: de stand van zaken Op 16 september waren er 101.500 officieel geregistreerde coronabesmettingen en 5.696 te betreuren sterfgevallen gemeld in Egypte.

Wat zijn de openingstijden in Egypte?

Zolang u in Egypte bent wordt aangeraden rekening te houden met de volgende corona-maatregelen: Behalve in de toeristische gebieden bij de Rode Zee, de Zuidelijke Sinaï en Matrouh geldt er een avondklok, van 24:00 tot 04:00 uur moet u binnen blijven. Horecagelegenheden, winkels en apotheken hebben beperkte openingstijden.