Inhoudsopgave
Wat gebeurd er als je elke dag dadels eet?
Dadels zijn een rijke bron van mineralen, vezels en vitaminen en helpen bij problemen als constipatie, diarree en andere darmklachten. Dadels bevatten veel natuurlijke suikers, waaronder fructose, sucrose en glucose. Daardoor zijn ze de perfecte snack voor ’s middags als je behoefte hebt aan een energieboost.
Hoe gezond zijn gedroogde dadels?
Dadels zijn ontzettend gezond. De reden daarvan is dat dadels enorm veel belangrijke voedingsstoffen bevatten. Zo zijn ze rijk aan vezels, wat onder andere de spijsvertering en de darmgezondheid positief kan beïnvloeden. Daarnaast geven de vezels een lang verzadigd gevoel wat kan helpen bij het lijnen.
Hoe eet je gedroogde dadels?
Meestal hoef je bij gedroogde dadels niets meer schoon te maken, de pit is er dus meestal uit gehaald. Bij verse dadels, en dus soms bij gedroogde, moet je de pit nog wel verwijderen. Dat kun je vaak met de vingers doen door de vrucht met de nagels ietwat te openen. Anders met een mesje even insnijden.
Hoe eet je een dadel?
Ze zijn lekker sappig en hebben zacht vruchtvlees. Een verse dadel eet je lekker uit het vuistje of gebruik je in gerechten, de toepassing is niet anders dan die van een gedroogde. Wacht wel met eten tot ze goed rijp zijn, de schil van een onrijpe dadel is vrij taai en een onrijpe dadel is ook niet zo lekker zoet.
Kan je verse dadels eten?
Proeven kan dan ook al, al zijn ze steviger, minder sappig en hebben ze nog niet die honingzoete smaak die ze juist zo lekker maakt. Verse dadels zijn uiterst geschikt als tussendoortje op het werk omdat je ze lekker met schil kan opeten en ze meteen zorgen voor een energieboost.
Kan dadel bederven?
Verse of ontdooide dadels zijn 2 dagen houdbaar in een plastic zakje in de koelkast. Gedroogde dadels zijn lang houdbaar, wel maanden. Bewaar ze op een droge, koele plek. Bij erg lang bewaren kunnen ze wel uitdrogen en versuikeren.