Wat betekent LED bulb?

Wat betekent LED bulb?

LED is een afkorting voor Light Emitting Diode, in het Nederlands lichtemitterende diode. Dit is een zuinige lamp, die gebruik maakt van elektriciteit om licht te produceren. Hierbij komt een heldere verlichting vrij met nauwelijks warmte, waardoor led lampen geschikt zijn voor vele verschillende toepassingen.

Wat is een bulb schip?

De bulb of eigenlijk bulbsteven van een schip is een onderdeel van de boeg onder de waterlijn in de vorm van een torpedo dat de waterstroming rond de boeg beïnvloedt.

Wat is Bajonetfitting BA15D?

BA15D Led lampen zijn lampen met een zogenaamde bajonet fitting. De lamp wordt in de lampvoet gedrukt en een kwartslag gedraaid, waardoor de lamp vastgezet wordt in de armatuur.

Wat betekent BA15D?

De cijfers geven de diameter van de fitting aan in millimeters. Een B15d fitting heeft dus een diameter van 15mm. Na de cijfers staat nog een letter, meestal een “s” of een “d”. Dit staat voor single of dual.

Wat is een gloeilamp?

Gloeilamp. Een gloeilamp is een lichtbron waarbij in een zuurstofarme glazen bol een gloeidraad door een elektrische stroom van een spanningsbron wordt verhit zodat deze licht gaat uitstralen. De gloeidraad bestaat uit het overgangsmetaal wolfraam dat een zeer hoge smelttemperatuur kent.

Wat zijn de uitvinders van de gloeilamp?

Naast Edison worden ook de Rus Alexander Lodygin (1872) en vooral de Engelsman Joseph Swan (1878) genoemd als uitvinder van de gloeilamp. Op 24 juli 1874 werd in Canada patent verleend aan Henry Woodward en Mathew Evans voor een lamp bestaande uit koolstof staven gemonteerd in een met stikstof gevulde glazen cilinder.

Wat is het rendement van een gloeilamp?

Het rendement van de gewone gloeilamp ligt tussen 5 en 10%, dat wil zeggen bij een 100 W lamp, wordt slechts 5 tot maximaal 10 watt omgezet in zichtbaar licht. De rest gaat verloren in de vorm van onzichtbare warmte, vooral stralingswarmte (infrarood ‘licht’). Als een gloeilamp in een verwarmde ruimte hangt is deze warmte echter niet zinloos.