Waarom wil je doktersassistente worden?
De stille kracht op de achtergrond die ervoor zorgt dat de huisarts zich kan concentreren op zijn of haar kerntaken. Ik sta graag voor mensen klaar en kom rustig over, daarnaast heb ik organisatorisch alles onder controle, wat ervoor zorgt dat ik voor zowel de patient als de huisarts iets toevoeg aan de praktijk”.
Wat kan een doktersassistente doen?
Welke administratieve taken heeft de doktersassistent?
- Ontvangen en voorlichten van patiënten.
- Aannemen van de telefoon.
- Beheren van de correspondentie.
- Verspreiden van informatiefolders.
- Plannen van het spreekuur.
- Uitschrijven van herhaalrecepten.
- Beheren van de medicijnvoorraad.
- Patiëntendossiers op orde houden.
Wat leer je tijdens de opleiding doktersassistent?
Wat leer je? Je leert tijdens de opleiding Doktersassistent alles wat nodig is om een huisartsenpraktijk of polikliniek in een ziekenhuis draaiende te houden. Je leert de juiste vragen te stellen aan patiënten, om in te schatten hoe ziek de patiënt is en of het zien van de dokter nodig is.
Wat doet een doktersassistente op een dag?
Hij of zij plant afspraken in, ontvangt patiënten tijdens spreekuur en verstrekt (medische) informatie aan patiënten of betrokkenen. In de behandelkamer ondersteunt de Doktersassistent de (huist)artst bij de uitvoering van kleine ingrepen en soms voert hij zelf kleine medische handelingen uit.
Wat is het verschil tussen doktersassistente en verpleegkundige?
Wat is het verschil met een verpleegkundige? Wat kan/mag je allemaal doen? Als doktersassistente sta je wat verder weg bij de patiënt. In de zin van de verpleegkundige vast de patiënt en dat doen wij zeker niet Je hebt je eigen spreekuren in het gezondheidscentrum zie vraag 1.
Hoe wissel je van huisarts?
Van huisarts veranderen Dat doet u zo: informeer of de nieuwe huisarts u als nieuwe patiënt kan aannemen; licht uw oude huisarts mondeling, telefonisch of schriftelijk in dat u van huisarts verandert; vraag uw oude huisarts om uw dossier naar uw nieuwe huisarts te sturen.