Waarom geen vouwwagen?

Waarom geen vouwwagen?

De nadelen van een caravan Boven de 3500 kg heb je een BE-rijbewijs nodig. Jaarlijks relatief hoge kosten: De stalling, verzekering en het onderhoud zijn jaarlijks meer dan als je bijvoorbeeld een vouwwagen of een tent hebt. Lastig rijden: Voor de één geen probleem, voor een ander wel: onderweg zijn met een caravan.

Wat is een makkelijke vouwwagen?

Cabanon: Deze vouwwagens zijn vanwege hun frame-systeem snel en makkelijk op te zetten en af te breken.

Is een vouwwagen handig?

Buiten het heerlijke bed, biedt een vouwwagen nog veel meer comfort. Zo zit er ook een keuken in die uitgerust is met de meest handige spullen, een koelkast, veel ruimte om te bewegen en een overkapping zodat je altijd lekker droog zit bij slecht weer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vouwwagen?

Kijk bij het kopen van een vouwwagen of er voldoende ventilatie mogelijkheden zijn. Zo kun je beter het binnenklimaat van jouw vouwwagen regelen. Ga je veel in de zomer naar Zuid-Europa dan kan een ventilerend dak zoals de Holtkamper en Aart Kok hebben erg handig zijn.

Waar moet je op letten bij een vouwwagen?

Wat is het gewicht van een vouwwagen?

Het gewicht van een vouwwagen ligt in de meeste gevallen onder de 750 kg. dus past achter nagenoeg iedere auto en mag met rijbewijs B getrokken worden. Kijken we naar het aanbod vouwwagens dan valt direct op dat eenmaal uitgeklapt veel vouwwagens op elkaar lijken. De verschillen zitten dan ook voornamelijk onderhuids.

Wat is de zwaarte van de vouwwagen?

Een vouwwagen is relatief licht, zeker vergeleken met caravans. De tent weegt samen met de aanhanger zo’n 500 kilo. Dat is wel exclusief de lading, maar zelfs beladen kan bijna iedere auto dit trekken. Je hebt dan natuurlijk wel een trekhaak nodig, maar je hebt geen aanvullend rijbewijs nodig om er mee te kunnen rijden.

Wat is de huidige generatie vouwwagen?

De huidige generatie vouwwagens kenmerkt zich door gebruiksgemak en gebruikscomfort. Ze zijn voorzien van een aparte woon- en slaapruimte(n) en bij steeds meer modellen is standaard een keukenunit aanwezig. Het gewicht van een vouwwagen ligt in de meeste gevallen onder de 750 kg.