Waarom geen glazen flessen?

Waarom geen glazen flessen?

Glas blijkt milieu-onvriendelijker dan plastic Maar voor 1 liter sap is er meer glas nodig dan tetra-verpakking: 700 gram versus 60 gram. Voor 1 liter sap is de ecologische voetafdruk van een glazen verpakking dus 0,56 gm² en van tetra-verpakking 0,2 gm². Hieruit volgt dat een tetra-pak beter is dan nieuw glas.

Hoe milieuvriendelijk zijn blikjes?

Blik kan gewoon in de afvalbak en heeft geen aparte inzameling nodig. Blik kan oneindig gerecycled worden zonder dat het zijn kwaliteit verliest. Als staal gerecycled wordt bespaart het 70% van de productie kosten en bij aluminium wordt zelfs 95% bespaart op energie. Recyclen van blik is eenvoudig en kosteneffectief.

Wat is de meest duurzame verpakking?

Voor het maken van nieuw karton is het oude karton een belangrijke grondstof, want 85% van nieuw karton bestaat uit oud papier. Volgens onderzoek van Smithers Pira is vouwkarton het meest duurzame verpakkingsmateriaal. Consumenten vinden papier en karton veruit de meest milieuvriendelijke verpakkingen.

Wat is beter voor milieu glas of plastic?

Eenmalige PET-fles of glazen fles? Eenmalig PET (plastic) is in veel gevallen beter voor het klimaat dan eenmalig glas. Of dat zo is, hangt af van het gewichtsverschil tussen de verpakkingen: als de PET-verpakking minstens 6 keer lichter is dan eenmalig glas, is PET beter voor het klimaat.

Wat is slechter voor het milieu blik of plastic?

Voor onderweg kun je een blikje kiezen: eenmalige glazen flesjes scoren slechter dan blik. Flessen met statiegeld – zoals plastic PET-flessen en bierflesjes – zijn milieuvriendelijker dan flessen zonder statiegeld. Dat komt vooral omdat bijna 100% van de flessen weer ingeleverd worden.

Hoe recyclebaar is blik?

Blik is 100% recyclebaar. Een leeg blikje mag je gewoon in de afvalbak weggooien. Met behulp van magneten wordt het eenvoudig uit de afvalstroom gehaald. Blik is het enige verpakkingsmateriaal waar geen aparte inzamelingsbak voor nodig is.