Waarom Fairphone kopen?

Waarom Fairphone kopen?

Android™ 11, geniet van elk moment Met zijn krachtige processor, grote hoeveelheid uitbreidbare opslag en lange batterijduur, gebruik je de Fairphone 4 wanneer je hem nodig hebt. Onze versie van Android houdt de zaken intuïtief en eenvoudig, maar toch flexibel. De Fairphone 4 is snel en eenvoudig in te stellen.

Wat maakt de Fairphone een eerlijke smartphone?

Fairphone 1 Gepoogd werd een duurzaam toestel te ontwikkelen met een doordachte stilering, het gebruik van eerlijk verworven mineralen (zoals tantaliet uit het erts coltan), acceptabele arbeidsvoorwaarden voor assemblagemedewerkers en de mogelijkheid voor recycling en hergebruik.

Waarom draagt de Fairphone ook bij tot de kringloopeconomie?

Wij streven ernaar een nieuwe economie te creëren waarin de nadruk ligt op sociale waarden. Door transparant te werken, gebruiken wij de Fairphone als een instrument om de productieketen te ontsluiten en een beweging naar eerlijkere elektronica in gang te zetten.

Waarom is Fairphone duurzaam?

Naast dat de gebruiks CO2 footprint dus lager is van de Fairphone is de Fairphone gemaakt met zoveel mogelijk gerecyclede materialen. Daarnaast wordt er gekeken naar waar grondstoffen vandaan komen. Neem Kobalt, dit zit in zo’n beetje alle smartphones. Meer dan 50% van alle Kobalt komt uit Congo.

Hoe lang doe je met een Fairphone?

De fabrikant heeft als missie om zo duurzaam mogelijke toestellen te verkopen die je zo lang mogelijk kan gebruiken. Het liefst vijf jaar, want hoe langer je een telefoon gebruikt, hoe beter dat is voor het milieu.

Kan Fairphone draadloos opladen?

Fairphone-gebruikers moeten bijvoorbeeld draadloos opladen missen. Je zou dan bijvoorbeeld een backcover kunnen uitbrengen die ondersteuning biedt voor qi-charging. “We zijn zeker geïnteresseerd om meer modules uit te brengen, maar ik hoor dat je daar draadloos opladen aanhaalt.

Wat betekent kringloopeconomie?

De kringloopeconomie of circulaire economie is een economisch systeem dat de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen maximaliseert en waardevernietiging minimaliseert; anders dan in het huidige lineaire systeem, waarbij grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden …

Waarom is het nodig om over te stappen naar een circulaire economie?

De weg naar een meer circulaire economie kan dus voordelen opleveren zoals een verminderde druk op het milieu, verbeterde leveringszekerheid van grondstoffen, een betere concurrentiepositie en het kan bijdragen aan innovatie, groei (een extra 0,5% bbp) en banen (700.000 banen in de EU tegen 2030).